Saadet Partisi Rize İl Başkanı Kaçar: "Huzurlu Okulun Temeli Ailede Atılır"
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, okullarda giderek artan akran zorbalığı, şiddet vakaları ve dijital bağımlılık sorunlarına ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Eğitimin sadece sınav başarısından ibaret olmadığını vurgulayan Kaçar, Milli Görüş anlayışının temel taşı olan "Önce Ahlâk ve Maneviyat" ilkesine dikkat çekti.
Ailenin çocuğun ilk okulu, ebeveynlerin ise ilk öğretmenleri olduğunu belirten Av. Muhammet Kaçar, karakter inşasında örnekliğin önemini vurguladı:"Dürüstlüğü, merhameti, adaleti ve saygıyı yalnızca anlatmak yetmez; bunları aile hayatımızda yaşatmamız gerekir. Çünkü çocuklar söylenenden çok gördüklerini öğrenir. Anne ve babanın örnekliği, çocuk için en güçlü eğitimdir."
Okullardaki disiplin sorunları ve şiddetin yalnızca kamera, güvenlik personeli veya yaptırımlarla engellenemeyeceğini ifade eden Kaçar, çözüm için bütüncül bir yaklaşım çağrısında bulundu: Aile, öğretmen, rehberlik servisi ve okul yönetiminin ortak bir akılla hareket etmesi gerektiğini belirtti.Temel hedefin suçlu aramak değil, suça sürüklenen veya zorbalık yapan çocuğu topluma yeniden kazandırmak olması gerektiğini söyledi.Anne babalara çağrıda bulunarak çocukların dijital dünyadaki varlığının da takip edilmesi gerektiğini, yasakçı zihniyet yerine güçlü iletişim ve birlikte vakit geçirme kültürünün benimsenmesini önerdi.
Açıklamasının sonunda aile eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve rehberlik hizmetlerinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, "Güçlü aile, güvenli okul ve erdemli nesil birbirinden ayrı düşünülemez. Çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras sadece iyi bir eğitim veya maddi imkân değil; sağlam bir karakter, güçlü bir vicdan ve güzel ahlaktır. Erdemli nesiller yetiştirmek, Türkiye'nin yarınlarını inşa etmektir" ifadelerini kullandı.