Vali Çakır'dan Minik Ressamlara Hediye

Vali Çakır'dan Minik Ressamlara Hediye
Rize Valisi Nurullah Çakır, “Geleceğin Gözüyle Güvenilir Gıda” resim yarışmasının Rize’deki seçmelerinde dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

Ülke genelende Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Honeybana Balparmak işbirliğinde düzenlenen “Geleceğin Gözüyle Güvenilir Gıda” resim yarışmasının Rize’deki seçmeleri tamamlandı.

Tüm ilköğretim 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin resimleri ile katılabildiği yarışma ile Türkiye genelinde 27.875 okulda öğrenim gören öğrencilerin güvenilir gıdaya dikkatinin çekilmesi hedeflendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığınca birlikte gerçekleştirilen proje kapsamında Rize’de dereceye giren öğrencileri Rize Valisi Nurullah Çakır makamında kabul ederek çeşitli hediyeler verdi.

vali-cakir’dan,-minik-ressamlara-hediye-1.jpg

Yarışma kapsamında Rize’de birinciliği elde eden Merkez İmam-Hatip Ortaokulu öğrencisi Berat Kaan Timuçinoğlu, ikinciliği elde eden Özel İlgi Okulu öğrencisi Göksel Dalgıç ve üçüncülüğü elde eden Kurtuluş Ortaokulu öğrencisi Elif Naz Bektaş’ın eserleri, tüm illerde dereceye giren eserlerle birlikte proje kapsamında Türkiye genelinde bütün illerde sergilenecek.

Vali Çakır, kabul esnasında yaptığı değerlendirmede; “Gençlerimizi, alternatif alanlara yönlendirmek ve enerjilerini kültür, sanat alanlarında değerlendirebilmek için düzenlenen bu tür projeleri önemsiyorum. Bu amaca yönelik olarak bizlerde;  gerek Halk Eğitim Merkezlerimizde, gerekse Kültür Merkezlerimizde kurslar düzenlemekteyiz. Kurslarımız sadece geçlere yönelik değil her yaştan ve her gruptan insanlara hitap etmeli, bilhassa engelli vatandaşlarımızı göz ardı etmeden onlara yönelik kursların olmalı” dedi ve yarışma kapsamında dereceye giren öğrenciler nezdinde tüm katılımcı öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.