Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

1 puan iyi sonuç

1 puan iyi sonuç

Süper Ligde ilk 5 maçın 4 kazanan Çaykur Rizespor, ilk deplasman beraberliğini Galatasaray’dan aldı. İlk yarıda mağlup duruma düşen Yeşil-Mavililer, ikinci yarıda beraberliği sağladı. Ancak kaçırdığı gollerle galibiyeti de kaçıran taraf oldu. Yeşil-Mavililer, sıkıntılı günler geçiren Galatasaray karşısında maça kötü başladı. Ve ilk yarıda hiç etkili olamadı. İlk 45 dakikada gardı düşmüş bir boksör gibi oynadı. Oyunu kendi yer alanında kabul etti. Rakibe çok pozisyon verdi. Ve defans derinliğinin bozulduğu anda da yenik duruma düştü.

Ancak ikinci yarıda farklı bir Rizespor vardı. Maçta etkili olamayan kaptan Cernat’ın yerine Cenk Ahmet’in ikinci yarıda oyuna girmesi takıma hareketlilik getirdi. Yeşil-Mavililer, ikinci yarının başından itibaren sağdan ve soldan getirdiği toplarla rakip kalede gol aradı. Aradığı golü de gizli golcüsü Tevfik’in kafa golü ile buldu. Rakip Galatasaray güçlü bir takım. Ev sahibi takım pozisyon buldu ve kaçırdı. Serkan’ın da iyi kurtarışları oldu.

Ancak Rizespor kontra ataklarla rakip kaleye gittiğinde net pozisyonları değerlendiremedi. Kweuke iki kere rakip kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama son vuruşlarda başarılı olamadı. Sonuç olarak Rizespor, çalkantılı bir dönem geçiren son şampiyon Galatasaray karşısında çok önemli bir puan aldı. Hem teknik Rıza Çalımbay hem de futbolcuları kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi