Enes BAŞ

Enes BAŞ

Öze Dönüş Paketi

Öze Dönüş Paketi

Sorunların bitirildiği, azami bir noktaya çekildiği bir ülke istiyoruz vatandaş olarak.

Bu isteği mümkün kılmak da demokrasinin tam manada işlediği yani sınırlanmadığı bütün sorunların rahat bir şekilde görüşüldüğü, insanların değil fikirlerin çatıştığı ortamlarda mümkündür.

Demokratikleşme paketi, ileri demokrasinin önünü açan yol açıcı ve sorunların bitirilmesi noktasında çözüme yaklaştıran bir adımdır.

Yıllarca kurulu sistemin varlığını sağlamak için kendi vatandaşının boynuna zincir takan ve bu zinciri meşru göstermek için yıllarca yapılan propagandalar insan beyninde sistemin korunması gerektiğine dair bir psikolojik duvar yarattı.

Ülke vatandaşı dindar insanlar, yıllarca bu topluma düşman olarak gösterildi. Kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırıldılar.

İnsanlara bu anormal durum, normal bir durum gibi gösterildi. İnsanlarımız bu anormal duruma karşı durmak yerine, bu haksızlıklara destek verdiler.

Allah herkesi insan olarak yaratmış ama herkesi Türk, Kürt, Arap, Çerkez olarak yaratmamış insanlar zamanla kendileri kavimlere ayrılmış.

İnsanların insanlığını elinden alamayacağınız gibi insanları mensup olduğu kavminden de ayırmak imkânsızdır.

Bir insan İnsanlığıyla, Türklüğüyle, Kürtlüğüyle gurur duyabilir fakat ben Türküm herkesten üstünüm ben Kürdüm herkesten üstünüm diyemez ve bu üstünlük iddiası ile başka kavimler üzerinde üstünlük kuramaz.

Ne yazık ki ülkemizde bazı çıkar grupları bu üstünlük iddiası ile ülke içerisinde baskı, sindirme ve yok etme politikaları ile ülke insanını birbirine kin beslemeye sevk etmişler ve insanlarımız birbiri ile uğraşırken bu çıkar grupları keselerini doldurmuştur.

Bu insanlar zevk, sefa içerisinde yaşarken hakkı elinden alınan insanlar yıllarca boynu bükük bu çıkar gruplarına çalışan sistem içerisinde haklarını aramak için uğraş vermişlerdir.

Ülke insanının tek umudu bu haksızlıklara son vermek için cumhuriyet ve demokrasinin kazanımı olan seçimler olmuştur.

Çoğu zaman istedikleri lideri seçmişler ama kurulu sistem bu liderleri çalıştırmamış bu insanları da yok etmiştir.

Bu olumsuz durumlara rağmen insanımız demokrasiden umudunu kesmemiştir.

Ülke insanının bu demokrasiye inancı bugün kendini esir eden sistemi tamamen değil ama çoğunlukla yerle bir etmiştir.

Bugünden itibaren vatandaş olarak eşitlik ilkesini öne çıkaran, hukukun ve yasaların düzenlendiği bir anayasayı istemek en doğal hakkımızdır.

Demokratikleşme paketi kurulu sistemi yıkmakla kalmayacak insanların psikolojik duvarlarını da kısa bir süre içerisinde yıkacaktır.

Bu yıkıntılar arasından ise ileri demokrasi, eşitlik ilkesine dayanan, hukuk sistemine ve anayasaya sahip büyük Türkiye inşa edilecektir.

Yeni paket, milletimiz ve İslam âlemi için hayırlı olur inşallah.

Selam ve Dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Enes BAŞ Arşivi