Dün Özür Diledi Bugün Kuyruklu Yalan Diyor!

Dün Özür Diledi Bugün Kuyruklu Yalan Diyor!
Fabrikaların yetişmemesinden müdürleri sorumlu tutup görevden alan Sütlüoğlu, şimdi 'Fabrikaların yetişmemesi kuyruklu yalan' demeye başladı!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, dün akşam Kaçkar TV'de Mahir Polat Aşık'ın hazırlayıp sunduğu canlı yayın programında yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı.

Bakan Mehdi Eker’in çay fiyatını açıklamak için geldiği Rize’deki programda, Çaykur fabrikalarında kapasite artırımı nedeniyle yaşanan aksaklıklar nedeniyle üreticilerden özür dileyen ve fabrika müdürlerini günah keçisi yapıp, ‘canlarını yakacağım’ açıklamasında bulunan İmdat Sütlüoğlu, ardından da müdürleri tek tek görevlerinden almıştı.

Katıldığı TV programında ise “Fabrikaların yetişmemesi kuyruklu bir yalandır. Sadece Melyat ve Ulucami 3 gün gecikmeyle devreye girmiştir. Biz 4,5 ayda fabrika yaptık bu bir rekordur. 20-25 kişilik marjinal bir grup çay dökme yoluyla eylem yapmış ve sanki bunu bütün halk yapmış gibi yansıtıldı. Bu eylem yapanların da çoğu üretici değildir. Eleştiri dozu aşıldı. 12 fabrika kapalı yalanıyla Kemalpaşa'da halk sokağa döküldü. Oysa bu bir yalan.” açıklamasında bulundu.

“Şu an itibariyle ortalama günlük 6700 ton çay işliyoruz. Kotamızın yarısını almış durumdayız. Kapasitemiz düşük değil. Geçen yıl işlediğimiz kapasitenin üzerindeyiz. 2 fabrikamız 3 gün gecikmeyle devreye girdi. Fakat eski kapasitemiz devredeydi. Yani kapasite altı çalışmadık.” ifadelerini kullanan Sütlüoğlu, “Müstahsilimiz telaşlanmasın. Biz kota olarak ne vaat ettiysek onu alacağız. Rahat olsunlar. Fabrikalarda arıza olabilir. Beklenmedik sıkıntı olabilir. Özellikle yeni yapılan fabrikalarda arıza olabilir. Bunlar olağan durumlardır. Merak etmesinler. Günlük kontenjanlarını versinler. Biz onlara tahsis ettiğimiz kotayı alacağız. Ancak kimse 30 günde almamız gereken çayı 3 günde almamızı beklemesin. Bu imkansız. Hijyenik açıdan fabrikalarımızı iyileştirici çalışmalar yaptık. Teknolojik yenilikler yaptık. Fabrikalarımızın tamamına otomatik boşaltma makinesi kuruyoruz. Bu bir devrimdir. Bu devrimi gerçekleştiriyoruz. Çevre kirliliğine neden olan sıvı yakıt fabrikaları doğalgaza dönüştürüyoruz. Bütün fabrikalarımıza elek koyduk. Yani çöpe giden çaylarımızı dönüştürdük. Nefes nefese, koştura koştura çalışıyoruz.” dedi.

Bu arada Mayıs ayı sonuna gelindiği halde kapasite artırımı nedeniyle sorun yaşanan Melyat Çay Fabrikası’nda sıkıntının halen devam ettiği ve bugün itibariyle tam kapasite çay işlemeye geçilemediği öğrenildi.

Melyat Çay Fabrikası’nın günlük 210 ton olan işleme kapasitesine yaklaşamadığı, sistemdeki arıza ve aksaklıklar ile işçi yetersizliği nedeniyle 130-140 ton arasında gidip geldiği öğrenildi.

Arhavi Çay Fabrikası'nda ise kapasite artırımıyla ilgili kurulan birimin henüz faliyete geçemediği, bu hafta sonuna kadar yetiştirilmesi için Genel Müdür Sütlüoğlu'nun sürekli talimatlar verdiği belirtildi.

Fabrika işçileri, Genel Müdür’ün, milletin gözüne baka baka yalan konuştuğunu ve bununla da kalmayıp halkın, üreticinin sesi olan basın kuruluşlarını yalancılıkla itham ederek gerçek yüzünü ortaya koyduğunu söylediler.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Fabrika Müdürleri Görevden Alındı

Çaykur Kampanyaya Hazırlıksız Yakalandı