Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Trabzon Havaalanı Yolcularının %35’i Rize'den...

Trabzon Havaalanı Yolcularının %35’i Rize'den...

Bugüne kadar Rize bölgesinde Hava limanının yapılmama nedeninin, bu bölgenin yolcu kapasitesinin ve yoğunluğunun sağlıklı bir şekilde sayın Başbakana ulaşmamasıdır diye düşünüyorum.

Yoksa, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin kesin verilerine göre, Trabzon hava limanından yılda 2.400.000 küsür yolcu seyahat etmektedir. THY genel müdürü Sayın Temel Kotil’in dediğine göre Trabzon yolcularının %35’i Rize bölgesindendir. Dolayısıyla bu bölgenin yolcu sayısı yıllık 850.000’i bulmaktadır.

Hesap meydanda, yılda 850.000 yolcu demek, günde 11 – 12 uçak demektir. Benim çarpıp bölmeme gerek yok, herkes bu hesabı yapabilir.

RTSO başkanı Şaban Karamehmetoğlu, işte bu bilgileri, projesiyle beraber sayın Başbakanımıza sunacaktır. Hatta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesiyle işbirliği yaparak hazırladıkları hava limanı projesini ekibiyle beraber Sayın Başbakanımıza sunma kararı, bence bu işin gerçekleşmesinin kırılma anıdır. Ve iş bitmiştir kanaatindeyim.

Kastamonu, Şırnak, Bingöl gibi illere hava limanı yapan Başbakan, bu kapasite ve yoğunluğu duyduktan sonra daha buna itiraz eder mi? Kesinlikle etmeyeceği inancındayım.

Yanlış duymadıysam, yerini Gündoğdu ile Çayeli arasında düşünmüşler. Gerçekten hedefi 12′den vurmuşlardır. Hava limanı için oradan daha münasip bir yer düşünülemez! Allah hayırlısını nasip etsin!

Rizeli bürokratların son zamanlardaki beyanatları da bunu destekler mahiyettedir. Siyasilerimiz de siyaset cephesini sadece Sayın Başbakanımıza bırakmamalıdırlar. Yani bu tür yatırımlarda son imzayı atacak kişi, doğal olarak altının dolmasını ve neye imza attığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ister. Bütün bunlardan dolayıdır ki, RTSO Başkanı Şaban Bey’in ve heyetinin Sayın Başbakan’la söz konusu görüşmesinin önemini daha iyi anlıyoruz.

Hava limanımız Rize ve bölgesine hayırlı olsun demek istiyorum, Bu isteğim inşallah dua hükmüne geçer.

SAYGILARIMLA… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi