Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

53, RİZE, HAVAALANI

53, RİZE, HAVAALANI

Geçen günlerde temeli atılan Ordu-Giresun havaalanı Türkiye’nin 52. Havaalanı olacak. Hayırlı olsun, gerçekten lüzumlu bir yatırım oldu. Ordu’nun plakası da 52’dir.

                Burada kehanet aramıyoruz, fakat bence kaderin müthiş bir cilvesidir ki, 53. havaalanı Rize’de yapılsın! Plaka 53, yer sorunu yok. Çünkü deniz doldurularak pekâlâ yapılabiliyor.

                Rize ve Artvin çevresinin havaalanına ihtiyacı olduğu çok açık. Eminim ki, Ordu-Giresun havaalanından daha çok uçak iniş-kalkış yapacaktır. Bunu sadece Rize- Artvin bölgesinin ihtiyacını vurgulamak için söyledim yoksa Ordu-Giresun havaalanını gereksiz olduğu gibi hiçbir niyetim yoktur.

                Bilakis şunu diyorum ki, ulaşımın bu kadar önem kazandığı ve hızlandığı çağımızda bu havaalanlarının yanında yine bölgemizde Gümüşhane ile Bayburt arasında bir havaalanının yapılmasının gerektiğini de düşünüyorum.

                Bu da nereden çıktı demeyin! Çünkü orda 2 tane şehir var. Yazı var kışı var, niçin o bölge halkı İstanbul’a veya başka şehirlere gitmek için dağları tepeleri aşarak Erzurum’a veya Trabzon’a gitsin! Neyse bu da bir ara anekdot oldu.

                Tekrar kaderin garip cilvesine dönersek, Rize’ye yakışır 53. Havaalanı…

                Sonra şu da var ki, Rize ve bölgesinin dışarıyla çok ilgisi ve irtibatı vardır. Rize’deki nüfusun belki iki katı sırf İstanbul’da yaşıyor. Yani Rize dışarıya çok gidip geliyor. Oranı anlamak da zor değil. Trabzon havaalanından seyahat edenlerin yüzde kaçının hangi bölgeden olduğu pekâlâ hemen öğrenilebilir.

                İstatistikî bilgilere ek olarak bundan sonra yapılacak olan havaalanının 53. Olması gerçekten müthiş bir rastlantı.

                Rize’de sözü geçen yetkililerin hatta bütün vatandaşların bu konuyu değerlendirip. Ellerinden gelen her şeyi yapmalarını temenni ediyorum.

                “Benim söylememden ne çıkar.” Demeyin. Her şey kamuoyuna bağlıdır. Kamuoyunun oluşması da herkesin ama herkesin bunu yanındakine söylemesidir.

                Emin olun yakışır Rize’ye…

                Bir de 53. Olacak olması daha bir özendiriyor insanı…

                Bunun üzerinde yeteri kadar durursak gerçekleşeceğine eminim. Başta Başbakanlık ve Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere gerekli yerlere ve kişilere e-mail veya faksla ulaşalım, gerisi gelir.

                Hayırlısı inşallah…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
8 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi