Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Adını siz koyun

Adını siz koyun

Rizespor, Süper Lig yolunda geçen yıl gördüğü filmi yine yaşadı. Geçen yıl Orduspor’a ilk maçta farklı mağlup olarak Süper Lig hayallerine başlamadan veda etmek zorunda kalan Yeşil-Mavililer, aynı şekilde bu sezonda Play-Off’a kötü bir ilk maç skoru ile girdi.

Deplasmandaki 3-1’lik Adanaspor yenilgisinin ardından rövanşa 2-0’lık skor ile tur atlamak umuduyla hızlı başlayan Rizespor, inanılmaz fırsatlar yakaladı.

Öylesine inanılmaz goller kaçtı ki, akıl alacak gibi değil. Beklide daha ilk yarı bitmeden 4-5 farklı bir galibiyetin bile gelmemesi içten bile değildi. Ama ne hikmetse bu pozisyonlarda Rizespor’un oyuncular inanılmaz beceriksizdi. Art arda kaçan goller ile stres artınca her yeni fırsatta bu panik oyuncuların üzerindeki baskıyı arttırdı.

İşte tam bu sırada dakikalar 25’i gösterirken maçın kırılma anlarının en önemlisi yaşandı. Rizespor’da Jallow’un ceza sahası içerisinde düşürülmesiyle herkes gözünü hakeme çevirdi. Çünkü herkes hakem Yunus Yıldırım’dan bu açık penaltıyı vermesi ve Rizespor’un maçta tüm ipleri eline alacağı golü atmasını bekliyordu. Ama hakem Yıldırım, net penaltıyı görmezlikten geldi. Anlamadığımız bu hakemlerin Rizespor’dan alıp veremedikleri ne? Ligde yapılan inanılmaz hatalar, Play-Off’a da taşındı. Tamam Rizesporlu oyuncular inanılmaz fırsatlar kaçırdı, kendi göbeklerini kendileri kesmesi gerekiyor ama hakem de bu penaltıyı verecek kardeşim.

Rizespor Süper Lig’e çıkamamasında kendi yaptığı hatalar kadar hakemlerin de rolü inanılmaz. Yunus Yıldırım bu trajedide finali Adanaspor maçında vermediği penaltı ile yaptı.
Ayrıca Adanasporlu oyuncular Rizespor’un baskısından o kadar bunaldılar ki, her pozisyonda yere yatıp kalkmadılar. Bu futbol hırsızlığına (!) hakem Yunus Yıldırım yine göz yumdu. Maçın ilk yarısına 5 dakika gibi bir zaman eklenmesi her şeyi açıklıyor zaten.

Adanaspor ikinci yarıda erken gol bulmasıyla rahatlarken, Rizespor’un tüm gardı düştü. Fahri’nin girişiyle yeniden canlanan Yeşil-Mavililer yine fırsatlar yakaladı ama bunlarda yine beceriksiz ve şanssızdı.

Rizespor bu sezonda Play-Off’ta hayallerine veda etti. Başta yönetim olarak herkes şimdi şapkasını önüne koyması ve ‘nerede hata yaptık?’ sorusunu kendisine sorması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Alihan TELATAR Arşivi