Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Herkes Sorumludur

Herkes Sorumludur

Ç.Rizespor'un durumu hiç ama hiç iç acıcı değil. Bu takım bu hali ile bu görüntüsü ile bırakın maç kazanmayı gol atma becerisini dahi gösteremez.

Koşmayan mücadele etmeyen, ne topa ne rakibe basamayan, organize atak geliştiremeyen bir takım. Ve bu takım bu hali ile küme düşmenin en büyük adayı olur.

Bursaspor Rize'ye geldi elini kolunu sallayarak oynamadan çünkü karşısında oynayacak bir takım olmadığından çok rahat bir galibiyet aldı. Üstelik de bu 3 puana Ç.Rizespor'un kronik hastalığı olan duran toptan attığı golle kazandı.

Yeşil-mavili futbolcular yalancı bahar gibi maça biraz istekli başladılar ama kısa sürede oyundan düştüler. Defans ağırlıklı bir kadro sahada olduğundan oynamaktan çok oynatmamayı, gol atmaktan çok gol yememeyi düşünen bir anlayıştaydı.

 Bir takım bu kadar temposuz oynar mı? Bu takım Rizespor ise oynar.

 Futbolcular özellikle ilk yarıda deniz kenarında gezintiye çıkmış gibi sahada dolaşıp durdular. Temposuz ve yavaştı. Pas alışkanlığı yoktu. Yardımlaşma yoktu. Bunlar olmayınca da çok kolay toplar kaybetti. Bursaspor iyimi oynadı?  Elbette oynamadı. Çünkü karşısında kendindi zorlamayan çok daha kötü oynayan bir takım vardı. Durum böyle olunca da maçan başında attıkları golün üstüne yattılar.

Rizespor sahasında oynuyor ilk 45 dakika da rakip kaleyi bulan tek bir şutu var. O da ilk kez 11'de oynayan genç Engin. Zaten Rizespor' da biraz bir şeyler yapmak isteyen bir tek oydu. Bunun haricinde Biraz Eren, biraz da Kweuke.

Orta saha evlere şenlik. Ne yaptıklarını nasıl oynadıklarını kendileri bile bilmiyorlar. Geçen sezon  Hürşit hayal kırıklığı yaşattı. Bu sezon da Murat vasatın altında. Adeta yasak savıyor. Holosko beklenen yerden uzaklarda dolaşıyor. Takımın 2 golünü atan Ümit ikinci yarı oyunda. Lualua ise etkisiz mumla aranıyor.

Oysa Ç.Rizespor mağlup olsa bile koşan mücadele eden agresif bir takım olacaktı. Ama oynanan 4 maçta bunlardan eser yoktu. Zaten bunları yapabilecek fizik ve kondisyonu da yok. Daha lig'in başında güvenini hırsını, kazanma azmini kaybetmiş bir takım maç kazanabilir mi?  Kazanamaz.

Bu görüntü iyi bir görüntü değil. Endişe ve korku veren bir durum. Baskı desen yok çünkü tribünde taraftar yok. Taraftar desteği olmayan bir takımdan başka ne beklenir ki.

Beyler kendinize gelin. Bu böyle gitmez. Ne yapıp edip toparlanın ve taşıdığınız formanın hakkını verin. Ayrıca bir takımın başarısı da başarısızlığında taraftarın rolü büyüktür. Ama şuan da hiç bir tribün desteği yok. İyi gün dostu çok olur. Önemli olan kötü günde takımın yanında olmak. Yönetim istifa diye bağırmak kolay. Peki takım lehine tezahürat ve destek nerde. Alınan sonuçlardan sadece futbolcular ve teknik kadro sorumlu değil. Taraftar ve Rize şehri de sorumludur. Bu böyle biline.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi