Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

ARIZA VAR !‏

ARIZA VAR !‏

Geçtiğimiz hafta Adana deplasmanında malum sebeplerden dolayı eli boş dönülmüş, zirveyi takip eden takımlar “Fırsattan” istifade ederek nefeslerini ensemize hissetmiştik. Son iki haftada kaybedilen beş puan sonrası, dün akşamda Ç.Rizespor, bu ligde bir başka güçlü takımlardan Karşıyaka ile karşılaştı.

Engin hoca, Adana’da “Nargilenin suyunu” mecburiyetten yarı yarıya değiştirmiş, pek de verim alamamıştı. Dün akşam oynan maçta sakatlığı geçen ve cezasını tamamlayan Serhat ve Kalu Uche’ye ilk onbirde görev yazarken, haftalardır beklenenin altında mücadele eden Mısır’lı Hossam Hassan “Kement” atarak tribüne göndermişti. Rakip Karşıyaka’da ise durum, geçen hafta ligde üç İzmir takımında   galibiyet almış, bu bolluktan Kaf-Kaf’da yararlanmasını bilirken, Cihat hoca klasik onbirini sahaya sürüyordu.

Zirvenin 3 ortağından ikisinin karşılaştığı maçın ilk yarısında güzel ve bizim adımıza bolca pozisyonlu futbol vardı. Yeşil – Mavili takım deyim yerindeyse maça “Jillet” gibi başlıyor, ilk beş dakika dolmadan Kalu Uche ile iki mutlak gol pozisyonunu cömertçe harcıyordu.

Deplasman takımı Rize’ye futbol oynamaya gelmiş. Başka takımlar gibi kapanmadan cesurca top yaptılar. Ortada kaptan Fatih, sağda Dalmant , solda Ahmet Solakel’le etkili olan Kaf – Kaf , ilerde eski gücünden oldukça eksik bir görüntü veren Emre Aktaş’ın ayak uydurmaması Atmaca’ya defansta rahat bir nefes aldırırken, 25’de Engin hoca tarafından “genel af’la “salı verilen Serhat Akyüz’ün kornerden gelen topa gelişine yapıştırması, Trabzonlu hemşerisi Sercan’ın “Kaburgalarından” geri dönmesi iki futbolcu adına şansızlıktan başka bir şey değildi.

12 hafta boyunca penaltı verilmeyen Ç.Rizespor, geçen hafta Adana’da penaltının “Fragmanı” ile yetinince, başta teknik adam ve yönetim kurulu haklı olarak “Köpürmüştü”.. Nasip, kısmet bu haftaya imiş ki; 29. Dakikada Karşıyaka ceza sahası içinde Jallow’a arkadan Cemil’in yaptığı müdahaleye orta hakem Serkan Çınar mektubu yazıyor, okuması ise Kalu Uche’ye kalıyordu. 1-0

100. Yılında yüzünü güldürmeye bu sene başka bir iştahla yemin eden  Kaf – Kaf, ilk devre en net pozisyonunu 41’de kaptan Fatih Şen’in kullandığı köşe vuruşunda Banahane’nin kafa şutu eklendiğinde kaleci Davit lorıya müthiş uzanıyor, devamında bir başka İzmir’li futbolcumuz Murat meşin yuvarlağı iki taksitle uzaklaştırıyordu. Bu devre maçın en netini aslını bana sorarsanız Jallow ile bulduk derim size. Sağdan 45+ da Kalu Uche güzel kesti, havada asılı kalan Gambiyalı ‘nın kafa şutu direkte patlarken, içeri girmemesi şansızlıktan başka bir şey değildi.

İkinci devre, ilk devrenin tersine Karşıyaka baskılı başlayan ekip oluyordu. Cihat hoca önce Erdi, daha sonrada Süper ligde gol kralı olmuş Arıza Makakule hamlesini sahaya sürerken, Engin hoca iki karta karşılık Şahinali kartını açıyordu.

Oyuna sonradan giren Erdi’nin uzaktan şutu yeşil – mavili takıma “Tehlikenin farkında mısın” sorusunu akıllara getirirken, kırmızı – yeşilli ekip arayıp ta bulamadığı gollere beş dakika içinde kavuşuyordu. 70’de önce Fatih’in kullandığı köşe atışında “Hafif bira göbeği ”ile iyi yükselen Makakula , Ç.Rizespor defasında ilk arızayı yakalarken, bu golden beş dakika sonra Banahane’nin aşırtma vuruşu 2. arızanın dahada büyük olduğunu bize gösteriyordu.

Burdan Rize seyircisine bir uyarı daha. Tıpkı Erciyes maçında olduğu gibi takımın geriye düştüğünde futbolcuna moral vereceğine, tam tersine demorolize yapıyorsun. Futbol 90 dakika..Bak gördün yine son sözü senin ekibin söyledi. 88’de Karşıyaka ceza sahası içinde oluşan karambolde ; Kimin eli, kimin cebinde belli değil..Giren, çıkan derken kaleci Necati’den seken topu Kalu Uche bir kez daha ayak koyarak bir puanın geldiğini haber veriyordu.

Özetlersek, son iki haftada kaybedilen beş puana iki puan daha ekliyoruz. Rakamla 5’e2…Bu da demek oluyor ki Engin hoca idmanlarda 5’e2 ye kaytaranlara cezasını bir an önce versin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi