Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

HAVAALANINDA TÜNELİN UCU!

HAVAALANINDA TÜNELİN UCU!

“Bir işe başlamak, yarısını yapmak demektir.” Sözünün çok doğru olduğuna bir kere daha şahit oldum. 06.11.2012 Cuma günü saat 15:30’da Rize Belediye Binası Encümen salonunda, Rize için dev bir adım atıldı. Kent Konseyi kuruluşu, konusu havaalanı olan ilk toplantısını yaptı. Sağ olsunlar bizi de o toplantıya katılmaya layık görmüşler.

Söz konusu toplantıya katılan arkadaşların yüzlerindeki parıltı beni çok umutlandırdı. Sayın Gazeteci Metin TOPÇU yaptığı çalışmaları heyete sunarken, Rize’nin o güzide insanlarının tasdik emarelerini sizinde görmenizi isterdim!

Havaalanı ile ilgili bu ilk toplantıya katılanların kimi sivil toplum kuruluşu mensubu, kimi emekli öğretmen veya memur, kimi iş adamı, kimi medya mensubu, kimi de esnaflardan oluşmuştu. Dönüşü olmayan bir yola girildiğini gördüm! Bu yolda siyasilerde omuz verirse başka bir engel kalmaz.

Kamuoyu oluşması açısından havaalanı konusu en olgun dönemini yaşıyor kanaatindeyim. Tabii ki her hangi bir yatırımı herkesin onaylaması diye bir şey olmaz! Fakat hükümet nezdinde ve hükümet partisi çevrelerince de benimsendiğini görüyoruz. Artık fiiliyata geçme aşamasına gelindiği düşüncesindeyim.

Nereye yapılacağı hakkındaki konuşmalar ve toplantılar belki birkaç ay sürer. Fakat şu aşamada sayın başbakanımızdan isteğimiz, etütlerine başlanıp yer tespiti hakkındaki çalışmaların başlanmasının açıklamasını yapmasıdır. Yapılacağı konusundaki resmi açıklamalar, kamuoyunu ve bölgeyi çok rahatlatacaktır.

Geriye dönüp de ihtiyaç mı? Değil mi? Konusunda konuşmak istemiyorum. Çünkü her şey konuşuldu, her veri değerlendirildi, her araştırma yapıldı. İstatistikî bir şekilde her şey söylendi, yazıldı. Bu konularda ki gayretlerini esirgemeyen tüm yazar ve çizerlere kamuoyunu aydınlattıkları için teşekkür ederiz.

Havaalanının nerede yapılacağının konusu, kararından fazla tartışılıyor. Bu noktada önemli olan, ihtiyaç olup olmamasıdır. Yer tespiti, teknik adamların işidir. Devlet istedikten ve karar verdikten sonra her yerde yapar! Hemen yanı başımızda Ordu-Giresun Havaalanı deniz doldurularak yapılmıyor mu? O halde bu konuyu fazla tartışmanın bir anlamı var mı? Yetkililer bir masa etrafında toplanır, karada mı olur, denizde mi olur konusunu karara bağlarlar, olur biter…

Demem o ki yer konusu, havaalanının yapılışını geciktirmemelidir. Rize ve Artvin illeri hak ettikleri bu yatırımı inşallah alacaklardır. “Hadi hep birlikte…” Denir ya, işte o aşamadayız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi