Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Benim İçin Değil, Dizi İçin Üzüldüm!

Benim İçin Değil, Dizi İçin Üzüldüm!

Sloganımız: “PROTESTO ET ve İZLEME…” olmalı!

Bundan bir sene kadar önce yazdığım bir yazıda, bu zamanın terörünün müstehcenlik, açık saçıklık ve ahlaki erozyon olduğunu söylemiştik. Maalesef zaman bu tezimizi teyit etmektedir.

Fakat sakın ümitsizliğe kapılmayalım. Her şeyin dizgini Allah’ın elinde, her şeyin anahtarı O’nun yanındadır. O’nu bulan neyi kaybeder, O’nu kaybeden neyi kazanır! Biz üzerimize düşen görevimizi yapalım, gerisini O’na bırakalım.

Her şeyde olduğu gibi, bu konuda da önce özeleştiri yapmamız gerekiyor. Şöyle söyleyelim, kendimiz televizyon izlerken, eski hassasiyetimiz devam ediyor mu? Her hangi gayri ahlaki sahne ekrana çıktığında, acaba nasıl davranıyoruz! Şahsım itibariyle söylüyorum, pek de pir-u pak değiliz.

Diziyi eleştirmeden önce, kendimizi hesaba çekebilirsek, daha sağlıklı olur diye düşündüm. Çünkü Cenab-ı Hak, hak ettiğimizi veriyor…

Kendim pek dizi izlemem. Söz konusu olan “Benim İçin Üzülme” dizisi yeni başladığında, bir bölümünden kısa bir kesit izlemiştim. O zamanlar dizideki bazı oyuncular ve yönetmeniyle görüşmelerimiz olmuştu. İlk bölümlerde örf, adet ve inançlarımıza ters gelecek bölümler pek yoktu. Demek ki sonradan işler değişmiş… Karaman’ın koyunu sonra çıkmış oyunu!

Şu anda, son bölümlerde hiç de tasvip edemeyeceğimiz sahneler sergilenmekteymiş… Sloganımızı tekrar edelim: “PROTESTO ET ve İZLEME…”      

Halbuki genel yayın yönetmeni Mahsun KIRMIZIGÜL’ü, halkın hassasiyetlerini göz önüne alan bir kişi olarak tanıyorduk… Yoksa reyting kaygısı, onu da mı şaşırtmış!

Her neyse biz kendi işimize bakalım. Bu diziyi, yazılarımızla, sözlerimizle ve kesin bir dille protesto edelim. Hem de dizinin çekim yerleri bu bölgeler olduğundan dolayı da ayrıca kızgın olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tekrar sloganımızı hatırlayalım “PROTESTO ET ve İZLEME…”

Artık bu bölgelerden bu diziyi çekin… Gidin, nerede çekim yaparsanız yapın! Milletin sabır taşını çatlatmayın!

Evet Aziz Dostlar! Şunu da unutmayalım ki, kendimiz o tür dizileri izler isek, göstereceğimiz tepki pek de yerine ulaşmaz. Önce bizler dik durmalıyız… Bu dik duruş ve tepkimizi makul çerçevede ve meşru dairede göstermeliyiz. O zaman vurduğumuz yerden ses getiririz.

Son olarak sloganımızı bir daha hatırlayalım: “PROTESTO ET ve İZLEME…”

Allah çoluk çocuğumuzu, neslimizi, nefsimizi, aklımızı, hayalimizi bu zamanın şerrinden ve fitnesinden muhafaza etsin. Bu tür konularda, hem fiili hem kavli(sözlü) duanın çok önemli olduğunu ve Cenab-ı Hak insanlara bir şeyi verirken, “alem-i maana” da yapılan duaları göz önüne alarak verdiğini hatırlatır, saygılar sunarım…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi