Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Böyle Geri Dönüşler Her Zaman Olmaz

Böyle Geri Dönüşler Her Zaman Olmaz

7 Kasım2015 Cumartesi günü akşamı Rize'de uzun zaman hafızalardan silinmeyecek her zaman hatırlanabilecek bir futbol akşamı yaşandı.

Ç.Rizesporlu futbolseverler açısından sevindirici ve mutlu edici bir sonuç olmasına rağmen bazı noktaları görmezlikten gelmemek lazım.

Avrupada yenilmiş,moralleri bozuk ve yorgun bir takım karşısında kendi evinde % 70 Galatasaray  -% 30  Ç.Rizespor  gibi topla oynama yüzdeleriyle oynandı.

Çaykur Rizespor takımının genel oyun planı topu rakibe vermek,kendi alanını savunmak ve rakibin hatalarınından faydalanmaktı.Daha ziyade kontro atak futbolunu benimsemişti.

Oyunun başında GS 1-0 öne geçti.Devamında yüklenmeye devam ett.Önce Selçuk İnan,sonrasında Hakan Balta’nın sakatlanıp oyun dışına çıkması GS takımının dengesini bozdu.Mehmet AKYÜZ’un birisi duran top organizasyonu olmak üzere 2 gol atmasıyla ilk yarı 2-1 Çaykur RİZESPOR galibiyetiyle sona erdi.

İkinci yarı bu yorgun ve hamle gücü olmayan GS karşısında daha farklı ve diri bir Ç.Rizespor beklerken sadece kalesini savunmaya çalışan ne yaptığını bilemeyen bir takıma dönüştü.Bu esnada GS bu halde baskısını artırdı.Top Ç.Rizespor yarı alanı ile cezaalanı bölgesinde oynanmaya başladı.GS 2 gol buldu ve bir anda durum 2-3 GS lehine dönüştü.

Herkes başta GS’lılar olmak üzere maçın bu sonuçla biteceğini düşünmeye başladı.Hakemin 2.sarı karttan( ilk sarı kart hatalı )Umut BULUT’u oyun dışına göndermesi bir anda her şeyi değiştirdi.Uzatmalarda atılan gollerle tarihi bir sonuç ortaya çıktı.4-3

4 gol atan Çaykur Rizesporun kaç atak yaptığını kaleye kaç şut attığını hatırlayan varmı?

Futbolda sadece savunma yapmak süretiyle kazanılmaz.Yorgun,moralsız ve bitik bir takıma karşı bu kadar mahkum olmamalıyız.

Evet sonuç bizim açımızdan iyi,iyiden öte mükemmel.Ancak bu skor bizi yanıltmasın.Bu takımın daha dirençli bir oyun yapısı olması lazım.Sadece Kweukenin çabasıyla kişisel becerisiyle başarılı olamayız.

Kendi sahasında 70.dakikadan sonra seyirci ümidini kaybedip stadı terkediyorsa burada Sn.Hikmet KARAMAN hocanın bazı değerlendirmelerini gözden geçirmesinden fayda var.

Futbolda bazen kaybederken kazanmak diye de bir tabir vardır.Ancak kazanırkende eksiklikleri hataları görmemiz gerekiyor.

Yoksa böyle tesadüfi geri dönüşler her zaman olmayabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi