Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Çaykur Rizespor Kongresi ve Sonrası Yeni Yönetim

Çaykur Rizespor Kongresi ve Sonrası Yeni Yönetim

20 Haziran 2022 Pazartesi günü, Çaykur Rizespor Kulübü’nün 37. Başkanlığına İbrahim Turgut seçilmiştir. Sayın Turgut ve ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Bir alt lige düşmüş, maddi ve manevi olarak çöküntü yaşamış bir takımda başkan ve yönetici olarak sorumluluk almak cesaret ve fedakarlık gerektirir.

Sorunların doğru tespit edilmesi bu tespitler sonucu tedbirlerin, çözümlerin işin ehli kişiler tarafından paylaşılarak yapılması uzun vadede Çaykur Rizespor’un kurtuluş reçetesidir.

Bugün gelinen nokta, sadece seçilmiş değil, atanmış kişilerin bunu görev addederek kabul etmesi sorunların başlangıç noktası gibi gözükmektedir.

Görevi geçen yıl bu dönemde kabul etmiş ve görevi bitirmiş olan sayın Tahir Kıran’ın başladığı nokta ile biten nokta arasındaki süreci değerlendirmeden, yeni başkan ve yönetim kurulundan nasıl bir beklenti içine girmeliyiz, başarı ölçüsü nedir ?

Çaykur Rizespor, yıllardır yanlış yönetiliyor.

Yönetime gelmiş olan kişiler seçilmiş değil, atanmış olarak geliyor.

Rize’nin ve dolayısıyla Çaykur Rizespor’un en büyük problemi futbol kenti olamamasıdır.

Futbol aklımız yok.

Futboldaki başarı veya başarısızlık kavramları sadece sahadaki başarı ve başarısızlık olarak değerlendirilmiyor. Nacizane önerim, şehrimizdeki futbol adamlarının bütün paydalarının katılacağı bir futbol şurasının en kısa zamanda toplanması. Bu toplantıda öncelikle futbol aklı ve hafızası oluşturabilecek önerilerin toparlanması.

Çaykur Rizespor delege yapısının oluşması ve yeniden gözden geçirilmesi.

Kendi dinamiklerini oluşturabilecek, sürdürülebilir ve geliştirebilir bir öz kaynak düzeninin hayata geçirilebilmesidir.

Bugün aynı zamanda Süper Lig’deki takımların harcama limitlerinin açıklandığı bir gün. Ciddi borç yükü içindeki takımların harcama limitlerinin artırıldığı, borç sarmalının daha da içinden çıkılmaz bir hal aldığı süreç.

Geçmişte Süper Lig’de şampiyonluk yaşamış, Türkiye Kupasını almış, ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmiş takımların alt liglerde hatta amatör liglere düşmüş olmasını görüyoruz.

Seçilmiş ve henüz mazbatasını almamış bir yönetimin gözünü korkutmak istemem.

Yaşananlardan gerekli dersleri çıkarmak ve bu doğrultuda geleceğe umutla bakmak arzusundayız.

Bu vesile ile yeni başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum.

Allah kolaylık versin.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi