Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

BÖYLE TRAFİK OLMAZ!

BÖYLE TRAFİK OLMAZ!

Rize’deki yol trafiğinden bahsediyorum. Bürokratik çarklar işletilmiyor mu ki, kurumlar arası koordinesizlikten dem vuruluyor.

Mesela, eski müftülüğün Menderes Bulvarı tarafındaki yol kenarı park yasağı olmasına rağmen sürekli arabalarla dolu.

Niçin bu arabalar burada durur. Ben şahsen birkaç kez 155’e telefon açtım,  “Biz sadece o arabaları gördüğümüz zaman kaldırmakla yükümlüyüz” dediler. Fakat bir süre sonra yine araba çekiliyor dedik ve bana “sürekli bir trafik polisi orada tutamayız” dediler.

Velhasıl kurumlar arası koordinesizliğin bedelini niçin vatandaş ödesin!

Bir de 155’deki görevli arkadaş, halkın duyarsızlığından, dikkatsizliğinden ve hatta araba çekenlerin daha çok oranın esnafı olduğunu söyledi. Olabilir, kim çekerse çeksin, Ben meydana gelen hadiseden bahsediyorum.

Lütfen görevli ve sorumluluk mevkiinde olan herkese söylüyorum. “Rize halkının genelde bu tür işlere duyarsız veya dikkatsiz olması, devlet görevlilerinin o işi savsaklamasına gerekçe olamaz.

Sen devletsin, güç sende, her şey senin elinde. Bu sıkıntının düzelmesi için ne gerekiyorsa yapacaksın!

Ama ne gerekiyorsa….

Fakat HER ZAMAN yapacaksın!

Bir yapıp bir yapmayınca da vatandaş haklı olarak “bir benimi buldun” der, ve demeye de hakkı olur.

Bir de bazı kavşaklar var ki, günün belli saatlerinde yoğun oluyor. Bunu trafik biliyor. O saatlerde o bölgelere görevli göndermek zor olmasa gerek! Bazen gönderiliyor, fakat yeterli olmuyor.

Trafik akışından otopark sorununa kadar birçok mesele var ki, ağır aksak yürüyor. Bu bir gerçek!

Bir şey daha söyleyeyim, Rize dövizin önündeki trafik ışıkları araçlara 45 saniye, yayalara 10-15 saniye yeşil yanıyor. Yaya trafiğinin o derece yoğun olduğu bir yerde bu oran yanlıştır dedim orada trafik arabasının içinde bulunan görevliye ve bana yine belediyeyi adres gösterdi.

Belediyeye telefon açtık, bakacağız dediler. Bu tür aksaklıkları vatandaş söyler, devlet görevlileri kendi aralarında iş bölümü ile yapar! Vatandaşı yokuşa sürüp işi zorlaştırmaya gerek yok!

Tekrar söylüyorum ki, vatandaşın cehaletinden istifade edilip yapılması gereken işler aksamasın! Ve görevliler vatandaşa ön yargısız ve adil davransın! Devlet zaten bu tür aksamaları düzeltmek için vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi