Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Bu hesapta yoktu

Bu hesapta yoktu

Rizespor, Mustafa Denizli ile Rize'de çıktığı ilk maçta bu sezon kendi sahasındaki ilk yenilgisini aldı. Önceki hafta farklı kazanılan Gaziantep Belediye maçından sonra herkes galibiyet bekliyordu ama olmadı. Evdeki hesap çarşıya uymadı.

Zor ve sıkıntılı bir akşam olacağı belliydi ev sahibi takım açısından. Nitekim de böyle oldu. Rizespor maça kötü başladı, kötü devam etti. İlk yarıda hiç etkili olamadı. Adanademirspor, sahanın her bölgesine ağırlığını koydu. Deplasmanda değil de kendi evinde oynarmış gibi oynadı ve her iki yarıda attığı gollerle evine 3 puanla döndü.

Rizespor'da defans orta saha ve olmayan forvet ilk yarıda performans ortaya koyamadı. Hiç tempo yapmadı. Rakip kalede etkili olamadı. Adanademir öne geçtikten sonra yeşil-mavililer biraz kendine gelir gibi oldu ama etkisizliğine devam edince ilk yarıyı mağlup kapattı.

Maçın ikinci yarısında ise sahada faklı bir Rizespor vardı. İkinci yarıya hızlı ve etkili başladı ve Cenk Ahmet'in golü ile beraberliği sağladı. Bu herkese büyük bir moral vermesine rağmen konuk takımın kısa bir süre sonra gelen 2. golü planları bir kez daha alt üst etti.

Mustafa Denizli 2.yarıya son transfer Davit Depetris ve Çağrı'yı alarak başladı. Tüm riskleri aldı ama gerekli gol pozisyonu üretkenliği bir türlü sağlanamadı. Hossan'ın kaleciye çarpıp direkten dönen topu şansızlıktı. Rizespor hücum organizasyonlarında etkili olamadı. Doldur boşalt yaptı. Üçüncü bölgede sıkıntılı olduğunu gösterdi. Orta saha ve forvet oyuncuları performanslarını ortaya koyamadı. Tüm bunlarla birlikte Rizespor bu sezon kendi sahasındaki ilk yenilgisini Denizli ile aldı. Zaten Denizli'de takımın henüz hazır olmadığını eksiklerinin olduğunu net bir dille ifade etti. Adanademirspor, yılların tecrübeli ismi Hüseyin Cimşir'in organizatörlüğünde oynaması gerektiği gibi oynadı ve Rize gibi çok önemli bir deplasmandan galibiyetle dönmesini bildi. Konuk takım Rizespor'un etkili olabilecek isimlerini hem adam hem de alan markajıyla iyi kontrol altında tuttu.

Evet Rizespor zirve mücadelesin de evinde çok ama çok önemli 3 puan kaybetti. Bunun telafisini yapmak şart.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi