Şevki YILMAZ

Şevki YILMAZ

Bu Vatan Kimin?

Bu Vatan Kimin?

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır! 

Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır!”

ve

“Kim bu cennet vatanın uğrunda olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda!

Canı cananı, bütün varımı alsın da Hüda!

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda!” mısralarında ifade edilen vatan sevgisi imandandır! Vicdandandır!

Zira vatanı olmayanların özgürlükleri yoktur! 

Akıl, can, iman, namus, mal emniyeti vatan ile ve güçlü iktidarla sağlanır!

Peygamber Efendilerimiz (cümlesine selam olsun), Allah’a kulluk görevlerini özgür ortamda yapabilmek ve bulunduğu ortamda kavga ve kaosa sebep olmamak için hicret etmişlerdir! 

Yani Hicret, özgür bir vatan tercihidir!

Vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedenler ve iktidarların başarısız olmasına çalışanlar; hem kendilerine, hem nesillerine ve hem de tüm topluma ihanet ederler!

Vatan’a ihanet edenler; “Ey Mü’minler! Emanetlere bilerek ihanet etmek suretiyle Allah’a ve Peygamber’e ihanet etmeyiniz.” (Enfal S. 27) ayet-i kerimesi gereği, Allah’a ve Resulüne ihanet etmiş olurlar! Vatan, Allah’ın bize verdiği en büyük emanetlerdendir!

İktidarda Ebu Cehiller olmasına rağmen, Hz. Muhammed (s.a) Efendimizin, Mekke-i Mükerreme’de çıkan Ficar Harbine ve harplere son vermek için yapılan Hılf’ul Fudul antlaşmalarına genç yaşındayken bizzat gönüllü katılması Sevgili Peygamberimizin vatan, barış ve istikrar taraftarı olduğunun eşsiz örneklerindenken!

Sevgili Peygamberimizi rüyalarında gördüklerini iddia edenlerin, Müslüman bir ülkede ve Müslümanların iktidarında ABD ve yandaşları emperyalistlerin safında yer alarak ülkesine ve milletine ihanet etmeleri en büyük alçaklık, namussuzluk ve şerefsizlik değil midir?

Ruhumuz İslam’a ve bedenimiz vatanımıza ihanet edenlerin, yaşama özgürlükleri asla yoktur ve tarih boyunca da olmamıştır!

Fatih Sultan Mehmet’in, iki bin Müslüman satılmışla Bizans safına geçip İslam ordusuyla savaşan öz amcası Orhan Sultan ve tüm hain taraftarlarını idam ettirmesinin sebebi de budur ve tarihimiz, hainlerin ibretlik sonlarının örnekleriyle doludur!

Vatan kavramının değerini bir kez daha anlamamıza sebep olan, Suriye Irak vs. mazlum coğrafyalarda bizzat yaşandığı gibi vatansız din, vatansız servet, vatansız namus ve vatansız canlar ne ile ve nasıl korunacaktır!?

Hele bu vatan, tüm dünyanın göz diktiği Anadolu olursa; yatarak, uyuyarak, çekişerek, kavgayla kaosla nasıl korunacak!?

İktidarları değiştirmenin yolu, vatan gemisini batırmak mıdır? Yoksa beş yılda bir önümüze konan sandıkla mıdır?

Daha yakın tarihimizde Saddam ve Kaddafi’yi silahla devirenler bile, vallahi bugün mum ışığında onları arayacak kadar pişmanlık içinde zillet, zulüm ve esaret çekiyorlar!

O halde akıl ve vicdan sahipleri için; en büyük parti, en büyük mezhep, en büyük tarikat, en büyük ırk vatandır! O olmazsa ne ırk kalır, ne din, ne mezhep ve nede tarikat!

Bu vatan sadece bizim değil, hepimizin!

Bu vatan;

Türk’ün, Kürt’ün, Boşnak’ın, Pomak’ın, Laz’ın, Gürcü’nün, Çerkez’in, Avşar’ın, Arnavut’un, Arap’ın, Acem’in, Alevi’nin, Sünni’nin!

Velhasıl bu ülkede “Ben de vatandaşım” diyebilen din, ırk ve mezhebine bakmadan hepimizin!

Kısacası; bu vatan, şairimiz Orhan Şaik Gökyay’ın dediği gibi:

“Bu vatan toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır, 

Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir. 

Tutuşup kül olan ocaklarından, 

Şahlanıp köpüren ırmaklarından, 

Hudutta gaza bayraklarından 

Alnına ışıklar vuranlarındır. 

Ardına bakmadan yollara düşen, 

Şimşek gibi çakan, sel gibi coşan, 

Huduttan hududa yol bulup koşan, 

Cepheden cepheyi soranlarındır.”

Yaratıcımız, yaşatıcımız ve yöneticimiz Allah (c.c), Müslümanların ve tüm mazlumların son sığınağı ve kalesi Anadolu’muzu hak ve adaletin gölgesinde daim korusun!

Dinimizi, vatanımızı, canımızı, namusumuzu, nesillerimizi her türlü şer saldırılardan muhafaza eylesin. Hepimizi adaletin, emanetin, sadakatin, ehliyetin, Hakk’ın, haklının, can ve namusların daim muhafızı eylesin!

Türkiyemizin, maddi ve manevi sahada süper güç olması ve hak ve adaletin hâkimiyeti için çalışanların yar ve yardımcısı olsun. (Amin)

Salı akşamı saat 20:45’te, Akit TV (Kanal 34) ile Kocaeli TV’nin ortaklaşa yayınladığı “Milli Diriliş” programının canlı yayınında buluşmak üzere yaratıcımız, yöneticimiz ve yaşatıcımız Allah (c.c)’a emanet olunuz.

Tatil olması dileğiyle Cuma bayramımız mübarek olsun.

Selam, sevgi ve duayla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Şevki YILMAZ Arşivi