Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Alanya Havası Rize'ye Yaradı

Alanya Havası Rize'ye Yaradı

2016 yılı son maç sonrası rotasyon şart demiştim.Rotasyon yapıldımı bilmiyorum.Kadyoyu Recep Niyaz’la başlayarak yapmak rotasyon sayılabilirmi? Sanmıyorum.Hala aynı düşüncedeyim. 
Kısa boyuna ve genç yaşına rağmen Recep Niyaz Çaykur Rizesporun futbol aklı olabilir. Alanyaspor karşısında oyunda olduğu süre içinde takımı yöneten yönlendiren et etkili futbolcularından birisi idi. 
Rizespor maça iyi başladı.2.dk.da korner sonrası atılan gol iyice rahatlattı. Ben seyrederken 4-5 olur diye düşünüyordum. Kweukenin düşürülmesine verilmeyen penaltı. Sonrasında  11.dk da zorunlu değişiklik ve Ahmet İlhan’ın maça girişi.Kendi sahasında yenik duruma düşen Alanyaspor risk alacak.Bu tam Rizesporun futbol oynama biçimine uyan bir yapı.Ahmet İlhan’ın güzel asisti sonrası D.İsmail le bulunan 2.gol.İlk yarı 2-0 önde geçilmiş.
Alanyasporun ileri çıkmaya gücü yok.Sanırım niyetide yok.Olsa en etkili futbolcuları Wagner Lowe ile başlarlardı. 
2.yarı bu şekilde başladı.Alanyasporda oyuna ufak bir müdahele yapıldı.Rizespor aynı kadro ve oyun yapısı ile mücadele ediyor.Kweukeye cezalanı içinde yapılan müdahele kesin penaltı.Hakem görmedi veya es geçti.Dakika 61 Rizespor Kweuke ile 3.golu buldu.Artık rahatladı diye düşünüyorsunuz.Alanyasporda Wagner Love hamlesi geldi.Neden oyuna onunla başlamadığını kimse anlayamamıştı.Hikmet Karaman da hamle yaptı.Ancak şaka gibi.Çaykur Rizesporun orta alandaki en etkili ismi, oyunu yönlendiren takımı rahatlatan Recep Niyaz’ı dışarı aldı.Bir süre sonra Alanyaspor  kırmızı kart gören futbolcusu nedeniyle 10 kişi kaldı.Bundan sonra fark açılır diye düşünüyoruz.Ancak Çaykur Rizespor ciddiyetten uzaklaşıyor.Tıpkı kenarda Hikmet Karaman’ın yaptığı gibi. 
Tabiri caizse fantezi yapıyor.4 gol gelecek Ahmet İlhan egoistçe davranıyor.Sıfırdan kaleye vuruyor.O top geliyor 3-1.Al sana sıkıntı.Kweuke sahada iken defans çıkamıyor.Maçın sonları Hikmet Hoca Kweukeyi de dışarı alıyor.Ben dahil hiç kimse anlamıyor.Herhalde alkışlatıyor.Şaka değil gerçek. 
Uzatma 4 dakika verilmiş.Uzatmanın ilk dakikası ve serbest vuruş sonrası yenilen gol.Durum 3-2. Bir maça aksiyon katmak için teknik adamlar bundan başka fantezi yapmazlar diye düşünüyorum. 
Allahtan maç öyle bitiyor.Son dakikada yenilebilecek bir gol sonrasını düşünemiyorum.Bunun vebalide sorumluluğuda tek başına Hikmet Hocanın olurdu. 
Maç sonrası konuşmasını artık yorumlamaya gerek yok.Hikmet hoca! O kadar çok ve gereksiz konuştunki spiker bile mikrofonu verdiğine vereceğine pişman oldu. 
Alanyaspordan deplasmanda alınan 3 puan son derece önemli ve güzel.Ancak bu eksiklikleri ve hataları görmeye engel değil. 
Rotasyon şart.Bu bugünkü maçtan sonra dahada net görüldü. 
Bu maçtan alacağı dersler kaybedilmiş maçtan alacağı dersten fazla olmalı diye düşünüyorum. 
Yeni yılın ülkemize milletimize huzur, barış ve başarı getirmesini diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi