Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Burdan Bakınca

Burdan Bakınca

Avrupa şampiyonası play off müsabakaları nedeniyle Süperligimize bir hafta ara verildi.Bizler milli takımımızın o zamanki durumuna göre play off’a kalabilme ümitlerimizi yitirmişken futbolda olabilecek bütün mucizler oldu. Milli takımımız Avrupa şampiyonasına en iyi 3.olarak katılmaya hak kazandı. Kendi milli takımımızın sonuçları dışında grubumuzdaki maçlar ve diğer gruplardaki maçlar bizim lehimize sonuçlandı.

Dolayısıyla Haziran ayında Fransada Avrupa şampiyonasındayız. Bu arada Katar ve Yunanistan’la iki hazırlık maçı yaptık.Adı üstünde hazırlık maçı.Bir galibiyet ve bir beraberlik.2015 yılı milli takımımız açısından başarılı geçti. Oynanan futboldan ziyade sonuçlar iyi oldu. Yunanistan maçında maç öncesi yaşanan saygı duruşu ve Yunan milli marşının bir kısım seyirci tarafından ıslıklanması olayı hoş olmadı.Bize yakışmadı. Öncelikle bize yapılmasını istemediğimiz bir eylemi başkasına yapmamalıyız. Ayrıca yıllardır teröre binlerce vatandaşını şehit veren bir millet olarak terör kurbanlarına karşı yapılan saygı duruşundaki tavırlarımız doğru değil. Evet biz teröre kurban verdiğimizde batı dünyası bunu pek umursamıyor.Bizlerde bu tavırlarından dolayı öfkeleniyoruz,kinleniyoruz.Ancak yinde saygı duruşu sırasındaki yaşananları haklı göstermez.Bizim dinimiz barış ve hoşgörü dinidir.Buradan bakmakta fayda var.

Futbola ve sonuçlara gelince!Herhangi bir maçtan sonra yorum yapmak kolay.Genelde maçın sonucuna göre yorum yapılıyor.Galip gelince her şey güzel.Mağlup olunca ise bin türlü mazeret.Hakem yanlış bir karar vermişse baş sorumlu olarak gözükür.Devamında hoca ve futbolcular. 4-3 kazanılan Çaykur Rizespor Galatasaray maçını düşünelim.88.dk.kadar 2-3 GS önde ve bu saatten sonra 10 kişi kalan rakibe uzatmalarda atılan 2 gol ve unutmaz bir maç skoru.Bunları niyemi yazıyorum.

ÖZELEŞTİRİ!

Evet özeleştiri yapmalıyız. Geçen yıl ligin 12.haftasında GS takımı İtalyan Prandelli’yi göndererek Hamza HAMZAOĞLU’nu takımın başına getirdi.Moralmen çökmüş yerlerde sürünen bir takım vardı.Tam bir yıllık süre zarfında lig şampiyonluğu,kupa şampiyonluğu ve Süperkupa şampiyonluğu kazandı.Bunlar hiçde kolay işler değil.Bugün itibarıyla Hamza Hocanın görevine son verildi.Hemde hiç haketmediği bir şekilde.Bu da bizim ülkemizde spora,futbola ve olaylara bakış açımızı gösteriyor. Birazda komşumuz Trabzonspordan bahsetmek istiyorum.Trabzonspor futbolda bu ülkenin önemli figürlerindendir. Olmazsa olmalarındandır.Güçlü bir Trabzonspora önce Trabzonun,sonra karadenizin sonrasında ülkemizin ihtiyacı vardır.Ancak son yıllarda yaşananlardan anlaşılan gereken dersler çıkartılmamış.Yanlışlar ve hatalar günlük kısır çekişmelere kurban edilmiş ve edilmeye devam ediyor.Başarılı olmaz istiyorlarsa camia kenetlenmeli birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir.Sadece popüler ve şöhretli futbolcu ve futbol adamlarını ithal etmek ve değirmen misalı onları öğütüp göndermekle bu işler olmamamalı ve olmaz.Geri dönüşü çok zor yollara gitmek üzeredir.Öncelikle öze dönüş şart. Bütün bunları birarada düşündüğümüzde bakışımızı ve bakış açımızı gözden geçirmemizde fayda var. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi