Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Ç.Rizespor Nereye Gidiyor

Ç.Rizespor Nereye Gidiyor

Artık Rizesporu seyretmek sıkıntı vermeye  üzmeye başladı.Bu üzüntü yenilginin dışında takımda oluşan takımdaşlık duygusunun ortadan kalkmış görüntüsünden dolayı olsa gerek.Evet bu cümleyi yazarken de zor oldu.Eminim okurkende zorlanacaksınız.Kim bilir belkide anlarkende.

İlk yarı sonunda 8.sırada tamlamıştık.Yukarılara çıkma şansımız bile vardı.3.sıradaki rakiplerle puan farkımız 6 idi.Aşağılarda ise son sıradaki rakiplerle 14 puan farkımız vardı.

Şu anda son sıradaki takımların puanları 17.Aramızdaki makas daraldı.

İkinci yarı 4 maçlık seri sonunda yukarılara çıkmayı konuşma zamanı geçti.Ancak aşağıdakiler yaklaşmaya başladı.4 haftalık seri sonunda alabildiğimiz puan 1.İşin kötü tarafı bu dört maçın üçünü bize rakip olabilecek takımlarla yapmışız.

Bütün  ikili avantajları kaybettik.Önce kendi sahamızda Gençlerbirliği ve Eskişehirspor sonrasında  deplasmanda Sivasspor.

Peki 10 kişi yaklaşık 40 dakika oynayan bir takıma karşı yenilgiyle ayrılıyorsak sanırım kötü sona kendimizi şimdiden hazırlayalım.Elimizdeki harcarken fazla bahşiş veriyoruz.Bari sadece hesabı ödeyelim.

Yenemiyorsak yenilmememiz lazım.Gençlerbirliği ve Sivaspor maçları bunlar için iyi birer örnek.

Bu işlerin şakası olmadığını daha önce yazmıştım.Yaklaşık  bir ay önceki bir yazımda BIRAKTIĞIMIZ YERDEN BAŞLAMAK  isimli yazıda yazmıştım.Anlaşılan takım hala bu işin farkına varmadı.

HASTAYIM HASTAYIM DEDUM İNANMADUNUZ GÖRDÜNÜZMÜ  ŞİMDİ NE OLDU?

Liglerde bizim gibi basit stoper hatalarından bu kadar çok gol yendiği görülmemiştir.İki kafa golu.İkiside basit tek vuruşlar.O esnada 3 adet stoper var.Ne yaptıklarını bilen varmı.Stoperin görevi nedir.Bizim stoperlerin karşısında oynayan gölcüler hayatlarının en kolay gollerini atıyorlar.Bu tür golleri sadece bu maçta yemiyoruz.Genelde yenilen goller benzer goller.Tedbir alınmalı.

Hafta içi Kupa maçındaki 2-0 lık Başakşehir maçı kimseyi yanıltmasın.Milli takım kalecisi Volkan BABACAN’ın tamamen işgüzarlığı ve şımarıklığı dolayesiyle atılmış 2 gol.İnanın 2 kez atak bile yapmış sayılmayız.

Rizespor taraftarına!

Abdullah AVCI Rizeli bir futbol adamıdır.Milli takımımıza hocalık yapmış  başarılı bir değerimizdir.Rizeliler olarak böyle değerlerimize sahip çıkmamız gerekirken Başakşehirspor maçlarında  hocaya küfredilmesine ve hakaret edilmesini anlamıyorum.Kaldıki futbolculuğu döneminde Rizespora büyük katkıları olmuş,formasını hakkıyla terletmiştir.Son derece saygılı bir spor,futbol adamıdır.Kendi değerlerimizi bu kadar kolay gözardı etmemek lazım.İhşallah önümüzdeki süreçlerde Çaykur Rizespora futbol aklı ile hizmet edecektir.

Artık bundan sonra Çaykur Rizespor için her maç final.Bu işin şakası yok.Futbolcular bu işin farkında değiller.Mehmet AKYÜZ  Sivaspor maçında durum 1-1 iken  iki pozisyonda daha müsait durumdaki arkadaşına pas verebilmiş olsa idi belkide takımımız bu kadar zor durumda kalmazdı.Sivasspor maçından galip bile ayrılabilirdik. Burada golcü egoistliği ve bencilliği ile yorumlayamayız.Tamamen sorumsuzluk ve takımdaşlık duygusundan uzaklaşmak olarak değerlendirilmelidir.

Hikmet hoca artık dizginleri eline alması lazım..Ancak bu takımın ayarlarıyla fazla oynamamak lazım.Fantaziye gerek yok.

Selam ve saygılarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi