Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Darısı Bank Asya 1.Lig'e

Darısı Bank Asya 1.Lig'e

Çaykur Rizespor Türkiye Kupası’na bıraktığı yerden devam etti. Yeşil-Mavililer ligde ilk yarı sona erdikten hemen sonra kupanın 2. kademesinde 2. Lig takımlarından Çorumspor’u 6-0 mağlup etmişti. Yeşil-Mavililer 2. yarının başlamasına sayılı günler kala bu kez kupadaki rakibi Süper Lig takımlarından Gaziantepspor’u da 3-2 ile devirerek 4. tura çıktı.

Yeşil-mavili takım 1 alt ligde bulunan Çorumspor’un ardından üst ligde bulunan Gaziantep’i mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

Hüseyin Kalpar her ne kadar “Hedefimiz kupa değil” dese de maça ideal 11 ile çıktı.
Rizespor güçlü rakibi karşısında maça biraz tutuk başlamasına rağmen kısa sürede toparlandı ve 90 dakika şanına yakışır mücadeleci bir futbol sergiledi. Kutlamam gerek bu güzel futbol mücadelesini. Ousman Jallow, maçın 19. dakikasında Fahri’nin kullandığı köşe atışını oldukça şık bir vuruşla filelere gönderdi. Bu golde adeta Rizespor’un turu geçmekte kararlı olduğunu gösterdi. İlk yarı bu skor ile tamamlandıktan sonra konuk takım 2. yarının başında beraberliği sağlamasına rağmen yeşil-mavililer oyun disiplininden kopmadı rakip kalede etkili olup üst üste pozisyon üreten taraf oldu. Cesaretli ve inatçıydı. Bununla da Zeqiri’nin golü ile tekrar öne geçti. Arnavut futbolcu Rizespor’daki ilk golünü kupada attı. Umarım devamı lig’de gelir.

Kupa maçında gözler 3. kez Rizespor’a transfer olan Fahri Tatan’ın üstündeydi. Tecrübeli futbolcu iyi bir görüntü ortaya koydu. Bir asist, bir gol attı ancak bunlardan daha önemlisi iyi bir mücadele ortaya koydu ve taraftarın gönlünü bir kez daha fethetti. Maça çok iyi motive oldu olduğu oyunun her bir anandaki çalışkanlığı kendisini farklı kılan önemli ayrıntı oldu. Maçın sonlarına doğru fark bire incede Rizespor maçı alıp götürmüştü.

Rizespor iyi oynadı ama kaleci Ramazan’ın kurtarmış olduğu bir top maçın uzatmaya gitmemesinde en önemli faktör oldu.

Sonuç olarak Rizespor, kupada Gaziantepspor’u devirip bir üst tura çıktı. Ancak Rizespor için önemli olan ligdir. Lig yarışı da başlıyor. Pazar günü deplasman da Akhisar maçı var. Asıl önemli olan bu maçı kazanıp 2. devreyi iyi bir başlangıç yapmak. Şimdi olması gereken kupayı unutup lige dönmektir.

Şunu da belirtmekte fayda var. Rizespor geçmiş yıllarda Türkiye kupasında başarılı sonuçlar aldı. İstanbul’da Galatasaray’ı 5-1 mağlup ettikten sonra lig’de evinde Denizli’ye mağlup olmuştu. 2008 yılında ise İyine İstanbul’da Beşiktaş’a eledi ancak sezon sonun da süper lige veda etti. Bunları da unutmamak gerek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Alihan TELATAR Arşivi