Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Diallo - Kweuke

Diallo - Kweuke

Futbol bir takım oyunudur.Sahada oynayan 11 oyuncu dışında kulübede oturan,sonradan oyuna katılıp katkı yapanlar elbette önemlidir.

Öncelikle galip gelebilmek için gol atmak lazım,yenilmemek için gol yememek lazım.Dün gece Çaykur Rizespor Gençlerbirliği karşısında galip gelmişse öncelikle kalede başarılı bir oyun sergileyen ve arkadaşlarına güven veren kaleci DIALLO önemli bir görev yerine getirdi.Başarılı bir oyun çıkardı.Tabiki Leonard KWEUKE! Varlığıyla Çaykur Rizespora  katkısı tartışılmaz.Dün akşamki maçın baş kahramanlarından.

Herşeyden önce Kweuke henüz maç ritmini kazanamamış.Sanırım epeyde kilo fazlası var.Ancak sahada olması bile Çaykur Rizespora  önemli katkı sağlıyor.Her şeyden önemli rakip takımlar için ciddi bir tehdit oluşturuyor.Onunla mücadele etmek rakip savunmlar için çok zor.Dün ilk golde asist yaparak ciddi bir katkı sağladı.Kazanılan penaltı vuruşunu gol çevirdi.Diğer anlarda rakip takımla resmen boğuştu.Takım direncinin düştüğü dönemlerde defansa kadar gelip top çıkardı.Özelikle takımın direncinin düştüğü dönemlerde takıma liderlik yaptı.Duran toplarda takım savunmasına ciddi katkı sağladı.

Çaykur Rizespor Gençlerbirliği maçının ilk yarısında bu sezonun en etkili futbolunu oynadı.Tabiri caizse rakibe top göstermedi.ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

2.yarı İbrahim Üzülmez Vedat MORİÇ ve Aydın KARABULUT hamlelerini yaptı.Çaykur Rizespor’a baskı yapacakları belli oldu.Esasen bu Çaykur Rizesporun aradığı bir oyun şablonu idi.Gençlerbirliğ baskılı oynayacak,defanslarında açık olabilecek,hızlı ve etkin çıkabilecek Çaykr Rizespor forvetleri bu fırsatlardan faydalanabilecekti.Ne yazıkkı Çaykur Rizesporlu  forvet oyuncuları Oğulcan Çağlayan,Ahmet İlhan Özek bu fırsatlaraı henüz atak başlangıçlarında olgunlaştıramadılar.Halbuki Kweuke bu dönemde rakip defansla boğuşarak bu fırsatların oluşması için imkan yaratmıştı.

2.golun gelmediği ve geciktiği her dakika Çaykur Rizesporda yorgunluk belirmeye başladı.Oyunu dahada geri de kabul etmeye başladılar.Bu anda Hikmet Karaman, Emrah BAŞSAN hamlesini yaptı.Diri ve çalışkan bir Emrah takıma önemli katkı sağlayabilirdi.Ancak beklenen katkıyı sağlayamadı.Emrahın sağladığı katkı kullandığı korner atışı sonrası(veya kullanamadığı diyebiliriz.Cezaalanına kadar ancak gidebildi) oluşan penaltı oldu.Kweuke penaltıyı gole çevirerek takıma önemli 3 puan kazandırdı.

Çaykur Rizespor yeni bir takım.Her geçen zaman dahada iyi olacak.Kweuke maç ritmini yakaladığı zamanlarda daha çok katkı yapabilecek.Bu dönemlerde etrafında bulunan genç ve aç oyuncular kendilerini dahada geliştirebilir,takıma ve kendilerine daha çok katkı sağlayabilirler.

Rizespor seyircisine!

Cuma akşamı,güzel bir hava maça gelip takıma destek verenlere gönülden teşekkürler.Ancak başlangış düdüğü ile beraber yönetim istifa tezahüratını ben anlayamadım.Takım önde iyi top oynuyor.İkinci yarı oyundan düşmek üzereyiz.Gençlerbirliği baskı yapıyor.Hikmet Hoca oyuna Emrah Başsan’ı alıyor.Emrah bekleneni veremiyor.Gençlerbirliği gol atıyor.Taraftar Karaman istifa diye bağırıyor.Bu tezahürata en büyük tepkiyi penaltı golu sonrası Kweuke Hikmet Karaman’a koşarak onu havaya kaldırarak veriyor.

Bu takımın başarılı olması böyle dönemlerde taraftarın takımı sahiplenip destek vermesiyle gerçekleşebilir.

Bu takım eminim dahada iyi olacak.Ara transferde Hikmet hoca aklını sahaya yansıtabilecek futbol aklı,takım abisi olabilirse emin olun,daha iyi olabilir.Yaratıcı ve etkili olacak futbolcu gereğinde rizk almalı.Tabi destek şart.Futbolcu hata yapabilir,yapacakda.Seyirci faktörü burada ön plana çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi