Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Dikiz Aynası

Dikiz Aynası

Süper lig rotasını belirleme adına Ç.Rizespor, dün akşam lider Erciyes ile çok kritik bir maça çıktı. Yeşil-mavili takımın bu maçtan alacağı üç puan zirveye “balans” ayarı çekilmesi yanında ilk iki yarışına yeni bir şekil verecekti.

Bir tarafta Osman Özköylü ile ligi domino eden K.Erciyes, diğer yanda Mustafa Denizli’nin gelmesi ile kazanılan maçlarda birkaç bireysel yeteneğin ön plana çıktığı ve oynadığı son iki deplasman maçından eli boş dönen Ç.Rizespor.

K.Erciyes takımı bu sezon toplu hücum, toplu defans, yardımlaşma.. Kısacası futbol adına güzelliklerin çoğunu bize sundu. Mavi-Siyahlı takımın en güçlü olduğu bölgesi ise orta sahası. Öyle ki ; Çok koşan, yere sağlam basan , preste ısrarcı bir yapısının yanında girilen gol pozisyonları çoğu kez kısa paslarla yapmaları bu bölgeyi en güçlü yapmaları yetiyor, artıyordu da….

İşte bu noktada Mustafa Denizli tecrübesiyle devreye girdi. Rakibin en güçlü bölgesini yani orta sahanın “Pas trafiğini” yoğun baskıyla kırdırttı. Bunu yaparken Depetris’i yanına çekti, ortayı Cumali Bişi ile beşledi. İlerde sadece Eren ve C.Ahmet’i bırakan Denizli, onların arkasında Şef Cernat’ın atacağı derinlemesi paslar Mustafa hocanın bu maç için düşündüğü oyun anlayışı idi.

İlk devre bu taktik altında geçse de ev sahibi takım yine oyuna hükmeden pozisyonda, kanatlarda Sofi Hani ve Serdar İyilik ileri uçta Göksü ve arkadan tamamlayıcı kaptan Emrah Bozkurt. Bizim adımıza ortada görev yapan Samat ve Hossam sadece top kapma yani rakip takımı oynatma pozisyondaydılar. Çıkarken biraz daha efektif olsa bu iki isim inanın ilerde “Erkete ”ye yatan iki hızlı isim Eren ve C.Ahmet bu devre fişi çoktan çekerdi.

12’de Cernat’ın kurnazca hızlı başlattığı faul atışı sonrası , sağdan Samat’ın ortası genç Cumali soluyla yapıştırdığında top eski kalecimiz Atilla’yı kontrpiyeye bırakıyor Kadir Has’ta “Has” bir gol buluyorduk.

Maçın ikinci devresine bizim adımıza sadece “Sığdık” kelimesini yazabilirim. 45 dakika boyunca “Kabuğumuza “ çekildik. Topu bir türlü yere indiremedik. Erciyes tek kale top oynadı deyim yerindeyse. Kalecileri Atilla bir sandalye birde elmalısından nargile verseler tek başına tüttürse kimse bir şey demezdi.

Erciyes takımı haftalardır direksiyon koltuğunda oturduğunda “Dikiz aynasına” bir iki takım görüyordu. “ Bitirim şoför “Osman hoca evinde aldığı bu mağlubiyetle dikiz aynasında artık daha net şekilde yeşil-mavi takımı görecek. Bize gelecek olursak lideri evinde ama öyle, ama böyle yenmekle şampiyonluk yolunda büyük bir viraj dönüldü. Bu galibiyete son dakikada çizgiden topu çıkaran Murat ve tüm takım arkadaşlarını kutlayarak tebrik edelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi