Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

“T” LERİ “Tİ”YE ALMAYALIM!

“T” LERİ “Tİ”YE ALMAYALIM!

Sekiz-on senedir Fener mahallesinde ikamet etmekteyim. Bu süre zarfında belki birkaç defa deniz taşmış ve dalgalar sahilde ciddi tahribatlar yapmıştır.

Her deniz yükselmesinde gündeme gelen konu, denizde yapılması gereken “T” lerdir. İşte “T” ler olmasaydı bu zararlar olmazdı, sahile konan kayalıklar ve tahkimatlar yeterli değil gibi sözler söylenir ve deniz çekilince konu kapanırdı.

Fakat deniz halen daha sahile zarar vermeye devam ediyor, ne “T” yapılıyor ne de başka bir şey!

Bir kere bu “T” leri yapmak kimin görevi ve hangi kurum bu “T” lerden sorumludur? Rize’nin bürokrasisi, siyasileri, yetki ve sorumluluk makamındaki zevat, konuyu niçin karayollarıysa karayollarına, Ankara ise Ankara’ya taşımazlar! İlla da bu kadar maddi zararın yanında birçok kişinin ölmesini mi bekleyelim?

Birilerini eleştirmek için değil, dikkatimi çektiği için soruyorum ki, İyidere köprüsünü geçince sahilde “T” ler sıklıkla var, Rize’de yok denecek kadar az! NEDEN ACABA?

Bunun izahını yapmak durumu olanlardan açıklama bekliyoruz. Cevabını da gerçekten merak ediyoruz! Bilemediğimiz bazı sebepler olabilir diye…

Konunun aydınlanmasını Rize kamuoyu ısrarla beklemektedir. Fener mahallesi sahilinde üç beş tane “T” yapılmış olsaydı, bu tahribatlar devlete ve millete bu kadar zarar verir miydi. Niçin yapılmaz anlamak mümkün değil!

Artık herhalde son deniz dalgaları sorumlu olan kişileri birazcık uyandırır!

Fazla söze ne hacet! Deniz orda, zarar ortada! Zaman ağlamak ve sızlamak değil, iş yapmak zamanıdır!

İş üretmek makamında olanların sızlamaları ve “yapılması lazım” “edilmesi lazım” gibi sözleri hiçte hoş bir manzara arz etmemektedir!

Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi