Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Dostça Başladı, Dostça Bitti (2-2)

Dostça Başladı, Dostça Bitti (2-2)

Futbolda deplasmanda kaybetmemek güzel.Kazanmak çok daha güzel olurdu.

Karadeniz derbisinde iki komşu ve kardeş takımın mücadelesi izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Çaykur RİZESPOR’la ilgili sezon başından beri  aynı ifadeleri kullanıyorum.

Takım genç,gelişmeye müsait.Her geçen gün üzerine koyarak daha iyi işler yapabilir.

Trabzonspor gibi bir rakip karşısında 2 penaltı golüyle(Mehmet Ekici kaleci Diallonun kurtardığı pozisyonu 2.vuruşla gole çevirdi)geriye düşen bir takım bu kadar ağır sahada beraberliği yakalayabiliyorsa bu takım izlenir.Bu takım desteklenir.

Hikmet Hoca futbol aklını saha ve takım lideri olarak Leonard KWEUKE ile çözdü.

Bence çok da iyi yaptı.Geçen yıl KWEUKE ile ilgili olumsuz yorum yapan futbol ulemalarına kapak olsun.Yaşanan olumsuzluk sonrası Kweuke’ye sahip çıkan başta taraftarlar olmak üzere,yönetime  ve teknik kadro iyi iş çıkardı.8 ay futboldan uzak kalan ve bu süreyi sabırla çok çalışarak kapayan Kweuke genç oyunculara örnek olsun.Kaba gözüken fiziğin altında altın gibi bir kalbinin olduğunu düşünüyor ve biliyorum.

Kweukw varlığı ve yokluğuyla Çaykur Rizespor için önemli bir unsur.Ancak dikkat etmek lazım.Rakipler bundan böyle tedbirlerini daha farklı alacaklar.Sağlam bir Kweuke rakipler için ciddi bir tehdit.Sadece hücumda değil.Savunma için bile güvence.

Sahada Kweuke ile mücadele edemeyecek rakipler sindirme,tahrik etme ve sakatlama pozisyonlarına geçebilirler.Tabi tahrik sonucu kart görme ve sakatlanma cabası.

Sahada mücadele eden bütün futbolcuları kutlamak lazım.Bu kadar ağır sahada ciddi efor sarfettiler.

Bir önceki hafta TV Ekranlarında seyrettiği Çaykur Rizesporla ilgili korunduğu şeklinde yorum yapan Gültekin ONAY hala aynı düşüncede’mi merak ediyorum.?

Maçın hakemi yeni jenerasyon hakemler içerisinde cesur ve iyi bir hakem.Sadece merak ettiğim konu aynı pozisyonlar Çaykur Rizespor lehine olsa verebilirmiydi.?

Genç uyuncu Oğulcan ÇAĞLAYAN’la ilgili!

Yenilen 2.gol öncesi pozisyonda fantaziye kaçmayıp aşırtma vuruşla golu atabilir,kahraman olabilirdi.Ancak kaçırdığı gol sonrası oyundan küsmeyip geriye kadar koşması ve kademeye girmesi ayrı bir konu.Şansızlığı kaçırdığı gol sonrası yanlış bir hamle ve neden olduğu penaltı.

Futbolun acı gerçeği ve nankörlüğü.

Futbola birazda burdan bakmaya ne dersisiz?

Netice,bu olaydan gerekli ders çıkartılırsa hem kendisine,hem Rizespora hemde ülke futboluna faydası olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi