İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Eğitimde Yeni Vizyon

Eğitimde Yeni Vizyon

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne rahmetli Ahmet Hamdi Yılmaz ‘ın vefatı sonrası yakın zamanda atanan Müdürümüz Yaşar Koçak hem 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlamak hem de tanışmak amacıyla Gazetecilerle Öğretmenevinde kahvaltılı bir tanışma toplantısı düzenledi.

Kahvaltı bahane ana amacı bana göre Rize’deki eğitim olan toplantıda güzel konulara değindik.

Bakanlıktan Rize’ye atanan konuya hâkim tecrübeli bir İl Müdürümüze yeni görevinde başarılar diliyorum.

Rize Eğitiminin sorunlarını öğretmen, veli, öğrenci ve basınımız ile birlikte çözeceğiz diyen Müdürümüze bizlerde her daim yardımcı olacağız.

Burada yaşayan birisi olarak Rize’de eğitim öğretim seviyesinin üst seviyeye çıkmasına en çok bizler seviniriz.

Yeni Müdür Yaşar Koçak, sohbetimizde Rize’de öğretmen açığımız yok, Fiziki olarak ta hiçbir eksiğimiz yok derken öğretmen açığımız yok söylemine katılmıyorum. Bazı ilçelerde öğretmen eksiği var.

Müdür öğretmen açığı yok derken boş geçen ders demek istemiştir ama İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde öğretmen eksiği var diyebilirim.

İkizdere’de bir okulda 9 tane Ücretli öğretmen olduğu söyleniyorsa demek ki eksiklik var. Öğretmen olmadığı için açık ÜCRETLİ öğretmenlerle kapatılıyor bundan dolayı kâğıt üzerinde eksiklik görülmüyor.

Şunu hepimiz biliyoruz ki yalnız öğretmen değil her çalışan öncelikle maddi yönden tatmin edici ücret sahibi olursa moralman iyi olur ve daha güzel hizmet eder, işine tabir yerindeyse dört elle sarılır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde Gazi Mustafa Kemal’in talimatıyla Öğretmen maaşı Milletvekili maaşına denk geliyordu.

Bugün gelinen durum ortada iken, öğretmen atamayarak öğretmensiz derslerin ÜCRETLİ öğretmenlerle doldurulmasını anlamak çok zor. Sözleşmeli, kadrolu öğretmenlerle Ücretli öğretmen arasında diploma bakımından bir fark yok ama ÜCRET yönünden uçurum var. Okulda hiçbir sorumluluğu olmayan İŞKUR elemanı olarak asgari ücret alırken 4 yıllık Üniversite mezunu öğretmenim sefilleri oynuyor. Bu çelişki acilen düzeltilerek giderilmelidir.

Şubat atamalarında İkizdere, Kalkandere öğretmen bekliyor
Müdürümüzün; Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere destek verecekleri sözleri güzel bir gelişme.
Rize’deki meslek liselerinin tercih edilmeli.

Meslek liselerinin tercih edilmesini istemek, teşvik etmek işgücüne katkı bakımından çok yerinde.

Herkesin doktor, mühendis, Kaymakam olmasını bekleyemeyiz.

İş ve tecrübeli deneyimli İş gücüne ihtiyacımız var. Bundan dolayı birçok dalda öğrenci yetiştiren Meslek Liselerimizi teşvik etmeli ve ön plana çıkarmalıyız.

Müdürümün Meslek Lisesi uyarısını destekliyorum. Çünkü bende Meslek Lisesi mezunuyum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi