İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Seçime Rağbet Niye Yok?

Seçime Rağbet Niye Yok?

31 Mart 2019 Pazar günü yerelde bizi yönetecekleri seçeceğiz.

Bu secimde Köylerden başlayarak Muhtarlar, Belediye Başkanları İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Üyeliklerinde istediğimiz veya listelerde önümüze uzatılan adaya oy vereceğiz.

Hepinizin dikkatini çekmiştir.

31 Mart için aday adaylarının sayı olarak çok az olması yani ilginin görülmemesi.

Önceki seçimleri yaşayanlar iyi hatırlar, ilçelerde hele Belediye Başkanlığı için 10 ve üzeri aday adayının müracaatı olurdu.

Bence adaylıklar için fazla ilgi olmamasının birinci sebebi siyasete vatandaşın bakışı.

Meydanlarda verilen sözler tutulmadığı için vatandaş siyasetçiye güvenmiyor. İşsizlik çözülmedi. Yandaş olmayana neredeyse ekmek yok.

Vatandaş hayat pahalılığından çok sıkıştı. Bütün fiyatlar son aylarda 2’ ye 3’ e katlandı.

Akaryakıt, Elektrik, Doğalgaz ve Vergiler unutulmuyor.

Piyasa çok pahalı ve asıl sorumlu Hükümet olduğu için vatandaş hükümete siyasetçiye güvenmiyor.

Rize’yi ele alırsak Adalet Bakanlığının 2011 de yaptığı bir uygulama olmuştu. Türkiye’de 150 ye yakın Adliye kapatılmıştı AKP tarafından.

Rize’de İkizdere’nin de içinde olduğu 4 Adliye bir daha açılmamak üzere AKP iktidarı tarafından kapatıldı.

İkizdere Adliyesi, 1952 de Menderes döneminde o zamanın kıt şartları altında DP tarafından hizmete açılmış Rizeli Erdoğan’ın hükümeti tarafından kapatılmış.

Rize ve Trabzon da Adliyeler kapatıldı. Bilinsin diye hatırlatıyorum. Trabzon’da 7, Rize’de 4 Adliye kapatılmış fakat bir hafta sonra gösterilen tepkiler üzerine Trabzon’da kapanan 7 Adliyeden 3 tanesi tekrar açılmıştı.

Rize’de ise başta İkizdere olmak üzere kapatılan 4 Adliyeden hiçbiri açılmamış, açılması için iktidar partililerinin olumlu hiçbir girişimi de olmamıştı.

AKP Hükümetinin büyük yatırım büyük istihdam diye seçimlerde halka sunduğu İYİDERE LOJİSTİK hakkında yıllar geçti bir gelişme duymadık.

İkizdere’de alay konusu olan bir pankart hala unutulmadı.

İki günde değişen 2 pankartın ana teması İkizdere’de kurulacak denilen Organik Çay Fabrikası. Fabrika nerede gören duyan bilen AKP li dostlar söylesin. Fabrika varsa hep beraber hayırlı olsun diyelim, ama bu seçimde halkı FABRİKANIZ HAYIRLI OLSUN diye kandıramayacaksınız maalesef.

Vatandaş niye siyasetçiye AKP ye inanmıyor biliyor musunuz,Adliyeyi kapattığınız için, Fabrikayı, Lojistiği yapmadığınız için inanmıyor, güvenmiyor….

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
İsmet KÖSOĞLU Arşivi