Adnan ÖKSÜZ

Adnan ÖKSÜZ

Eğitimin püf noktası!

Eğitimin püf noktası!

“Bir aile geldi. Yanlarında çocukları da var. Aile çocuklarının Dişçilik Fakültesi’nde okumasını istiyor. Önce öykülerini dinledim. Ailenin evi geniş bir ev, ebeveyn banyolu. Sohbet ederken satır aralarında lise mezunu kardeşimizin ebeveyn banyo-wc’sini kullandığını tespit ettim. Hemen o anda değerlendirmemi yaptım; bu kardeşimiz Dişçilik Fakültesi’ne yönlendirilirse hata yapılmış olur. Neden mi? Evde belli ki diğer kardeşlerinin de kullandığı banyo-wc’yi kullanmada bir çekincesi var. Dolayısıyla hijyene yönelik bir hassasiyeti söz konusu. Ölçülerime göre, bu öğrencinin Dişçilik Fakültesi’ne gitmesi doğru olmazdı.”

* “Ailenin öyküsünü dinledikçe başka fikirler doğmaya başladı, bende. Mesela, kurguya, tasarıma ilgi duyduğunu anladım. Bu çerçevede bu öğrencimizin Endüstriyel Tasarım Bölümü’nü okumasında büyük faydalar olacağı kanaatimi aile büyükleriyle aynı zamanda öğrencimizle paylaştım. Memnuniyetle karşıladılar.”

* “Klasik manada eğitim danışmanlığı ve eğitim koçluğu yapmıyoruz. Öğrencilerin daha başından itibaren eğilimlerine, yetenek ve kabiliyetlerine göre yönlendirilmesinden yanayız. Bu konuda, ‘Ya, ne olacak; ver dersini, al paranı!’ formülünün dışında bir iş yapmanın çabası içindeyiz…”

***

Yukarıdaki ifadeler Burak Yavuz’a ait.

Burak Yavuz, Burak Yavuz Eğitim Kurumları Kurucusu ve Gen VIP Kurs Merkezi Eğitim Koordinatörü.

Oldukça genç bir eğitimci. Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

LGS Hazırlık ve Üniversiteye Hazırlık Kursları veriyor.

Reklâm Koordinatörümüz Ertuğrul Köse ile birlikte, Burak Yavuz Eğitim Kurumları’nı ziyaret ettik. Burak Bey’le eğitim odaklı sohbetimiz oldu.

“10 yılı aşkın süredir bireysel olarak takip ettiğimiz öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun hem ulusal hem de uluslararası sınavlarda derece yapmalarına şahit, hem kendilerinin hem de ebeveynlerinin sevinçlerine ortak olduk” cümlesi Burak Bey’e ait.

Esasen bu husus, ‘eğitimin püf noktalarından biri’. Yani, öğrencinin kabiliyetine, özelliklerine göre yönlendirim...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Adnan ÖKSÜZ Arşivi