Adnan ÖKSÜZ

Adnan ÖKSÜZ

Aileyi korumak adına bir çağrı!

Aileyi korumak adına bir çağrı!

“Aileyi Korumak Fethimizdir” projesi…

Kimin projesi? Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubesi’nin ortaklığı ile devam eden proje…

Her ay farklı alanda yazarlar ağırlanıyor. Ve aile gibi hassas bir konuda bu yazarların görüşleri dinleniyor. Sonrasında da bu konuşmalar kitaplaştırılıyor. Gayet güzel…

Tam da bu aşamada bir noktaya dikkat çekmek istiyorum;

Elbette ‘aileyi korumak’ için Malatya Yeşilyurt’a davet edilen yazarlar, düşünürler değerlidir.

Ancak aile denilince, aileyi korumak denilince akla ilk gelen Milli Görüş’tür, Milli Görüş kuruluşlarıdır.

* Mesela, başından bu yana amacı, gayesi, hedefi aileyi korumak olan Milli Gazete… Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubesi mutlaka bu alana her fırsatta öncelik veren, bu gayretleri sebebiyle aileyi koruma ödülleri alan, aileyi yok etmek için ileri sürülen ama sonrasında bu hatadan dönülen İstanbul Sözleşmesi için özel sayı çıkaran ve bunu kitaplaştıran Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş’ı bu halkaya dâhil etmeli…

* Mesela, Milli Gazete’nin salt bunun için yayım hayatına kazandırdığı Maaile dergisi… Maaile dergisinin her sayısı aileyi koruma gailesi ile dolu. Kapak konuları aileyi korumayı esas alıyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubesi mutlaka Maaile dergisi editörü Elif Örs ve Maaile yazarlarını da bu kampanyaya dâhil etmeli…

* Mesela, Milli Gazete’nin yayım hayatına kazandırdığı Milli Çocuk dergisi. 320. sayıya ulaşan Milli Çocuk dergisi, başından bu yana aileyi bir arada tutmanın çabası ve gayreti içinde. Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubesi mutlaka Milli Çocuk editörü Selime Sümeyye Abatay ile Milli Çocuk yazarlarını bu projeye dâhil etmeli.

* Mesela, Milli Gazete’nin yayım hayatına kazandırdığı aylık kültür, mizah ve edebiyat dergisi Fikri, aileyi yıkmak için faaliyette bulunan sapkın düşünceleri, ifsad çalışmalarını engellemek için, bu ifsad çalışmalarına ket vurmak için ince espriler üretiyor. Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 No’lu Şubesi mutlaka Fikri dergisi editörü Bilali Yıldırım ile Fikri yazarlarını ve çizerlerini de bu projeye katmalı…

* Mesela, aileyi korumak için bugüne kadar çok önemli projelere imza atan, bu uğurda adeta çırpınan Din-Bir-Der de bu faaliyetlere dâhil edilmeli, başta Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım hoca ve ekibi bu çalışmalara davet edilmelidir.

***

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve projenin paydaşı olan Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez’e çağrım budur… Teşekkürler…

ANLAYANA SİVRİSİNEK

silinmek için alınmış koltuklar

besbelli

olmuş evin sahibi

nasıl da kurulmuş oturmuş baş

köşeye

koltuğa iğreti ilişen o adam

bir biblo olsaydı taştan

daha çok yakışırdı eve

Selami Güder

[email protected]

“ŞİMDİ TOPLANTIYA BİR NAMAZ ARASI VERELİM!”

Merhum Oğuzhan Asiltürk’ün İçişleri Bakanı olduğu dönem… 1974…

İçişleri Bakanlığı bünyesinde uzun güvenlik toplantıları olur… 

Ülkenin huzurunu, güvenliğini ve asayişini temin için…

Bakanlığın üst düzey bürokratları… Müsteşar, genel müdürler, ilgili valiler… Jandarma Genel Komutanlığı İçişleri Bakanlığı’na bağlı olduğu için generaller, albaylar, yani askerler…

Bu toplantılar öğle saat 11:00 gibi başlar, öğleden sonra saat 14:00-15:00’lere kadar devam ederdi. 

Toplantı sırasında öğle ezanı okunurken Bakan Asiltürk, ayağa kalkar şu cümleyi sarf ederdi:

“Bir saat namaz molası arkadaşlar! Şimdi toplantıya bir namaz arası verelim!”

Oysa toplantıdan sonra da öğle namazı kılınabilirdi. 

Peki, neden böyle davranmıştı, Bakan Asiltürk?

1) “Bu ülkede namaz kılmanın adeta suç gibi anlaşılması algısını yıkmak için” özellikle bu şekilde bir tutum sergiliyordu. 

2) İnançlı insanların, inancını inandığı gibi, rahat yaşayabilmesi gerektiğine inandığı için bu cümleleri sarf etmişti.

Rahmetle…

BESMELE ÇEKİP İHLÂSLA TEMELLERE GERİ DÖNMEK!

* “ AGD&MGV il yönetimi ve ilçe başkanları toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı. Elhamdülillah. Milli Görüş’ün motor gücü, yarınımızın emanetçisi AGD gençliğimizin il ve ilçe yönetiminde bulunan ve yeni seçilen kardeşlerimizin çalışmaları, Milli Görüş camiamıza, ümmete ve beşeriyete hayırlı olsun.”

* “Salonu hıncahınç dolduran, gözyaşıyla sevinci bir arada yaşatan üzerine beton dökülmek istenen bir davanın, dökülen betonunu iğne ile kazarak, bir magma gibi fışkıran, bunun haklı sevincini yaşayan Milli Görüşçü gençler olarak Rabbimize ne kadar şükür etsek azdır.”

* “Savaş komutanın kafasında yazılır ama piyadenin süngüsü ile kazanılır” denilmiştir. Savaşımız hak ve batıl mücadelesidir. Bu mücadeleyi dava olarak gören Milli Görüş’tür. Banisi Erbakan Hoca’mızdır. Davamızın piyadesi, koruyucu motor gücü AGD&MGV’li gençliktir.”

* “Bu teşkilat aradan geçen elli üç yıllık siyasi hayatında, kırk yedi yıllık gençlik mücadelesinde tüm dâhili ve harici saldırılara, fitnelere, rağmen dimdik ayakta kalmış, onurlu yürüyüşüne devam etmiştir. Bundan sonrada Allah’ın (C.C.) izniyle ilelebet devam edecektir.”

* “Bu davada bulunmak bir imtihanı göğüslemektir. Bizim ise bu imtihanı kazanmak gibi bir mecburiyetimiz vardır. Çünkü dünya ve ahiret kurtuluşunu sağlamak için çıktığımız bu yolda, yolu kaybetmekten daha acı bir şey olabilir mi?”

* “Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olmaktan başka kurtuluş yolu yoktur. Elbette bu kolay bir olay değildir. Teslimiyet için nefis terbiyesi, ihlâs ve samimiyet şarttır. Sabretmek de olmazsa olmazımızdır.”

***

n “Kızılcahamam’da o gençleri gördüm! Kararlı, inançlı, azimli bir gençlik. Milli Görüş’ün üzerine plan yapan palyaçolara inat, Akıncıları, Milli Gençliği gördüm. Gençliğimi yaşadım. İşte onların şehadet parmakları havada Allah-u Ekber, Allah (C.C.) yerlerin ve göklerin yaratıcısı, Rabbi, rızık verici ve tek hâkimdir. Hâkimiyeti ele geçirenlerin alnına da, “Hak yol İslam yazacağız.”

* “Bu inanç ve kararlılıkla buradayız diyen gençleri gördüm. Gençler yolunuz açık olsun. Allah yâr ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile…”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Adnan ÖKSÜZ Arşivi