Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Futbolun Meyvesi Gol...

Futbolun Meyvesi Gol...

Cuma günü Rize Çaykur Didi stadyumunda haftanın açılış maçında Çaykur Rizespor -Torku Konyaspor müsabakası oynandı.

Maçı seyredenler dengeli ve çekişmeli bir maç izledi.Kalecilerin ön plana çıktığı müsabakada Serkan KIRINTILI geçen yıl oynadığı Çaykur Rizespora nazire yaparcasına maçın adamı oldu.Takımına bir puan kazandırdı. Eski takımı olan Çaykur Rizespora da iki puan kaybettirdi.

Çaykur Rizespor takımı  maçın genelinde Torku Konyaspordan üstündü. Özellikle 2.yarı ilerde baskı yaparak kazandığı toplarla etkili olmaya çalıştı.Başarılıda oldu.Son vuruşlarda biraz daha etkili olsa veya kaleci Serkan bu kadar gününde olmasa 3 puanı almak içten bile değildi.

Maçta Çaykur Rizespor adına görevini yapmayan sırıtan futbolcu yoktu.Ön plana çıkanlar ise kaleci Itandje, Eren Albayrak, Makiadı ve her geçen zaman takıma ısınan ve daha çok katkı yapmasını düşündüğüm Cheveliar dı. Genç Ertuğrul zamanla daha da olgunlaşacak ve önemli stoplerden birsi olacak.

Tabi Kweuke’ye ayrı bir paragraf açmak lazım.Kweuke’ye karşı rakip olarak oynamak gerçekten zor.Eminim rakipleri maçtan sonra dayak yemiş kadar oluyorlar. Fiziksek olarak üstünlüğü tartışılmaz.Bu üstünlük hakemleride yanıltabiliyor.İkili mücadelerde nizami hareketlerde bile aleyhte faul verilebiliyor. Hakemlerin daha dikkatlı olması lazım. Tabi hem baskı yaparak top kazanmak ve devamında gol vuruşunda başarılı olmak zor.Nedeni 3.bölgeye daha diri girmek lazım. Bu konuda Kweukeye daha çok destek lazım. Bugüne kadar Çaykur Rizespora gelmiş en olumlu yabancı Futbolcu diyebiliriz.

Sahada futbolcular iyiniyetle mücadele ettikleri zaman hakemlerinde işi kolaylaşıyor.Hakem Bülent Yıldırım’da başarılı bir yönetim gösterdi.

Bu maçtaki mücadele sonucunda gelmeyen gol puan sıralamasındaki yerimizi yukarılara çıkmasını önledi. Ancak gelecek haftalara daha ümitle bakmamızı sağladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi