Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Hayalet Takım

Hayalet Takım

Çaykur Rizespor FB karşısında golu bulana kadar oynadığı futbolla Başakşehir maçında gösterdiği  performansı devam ettirdi.17.dk golu attıktan sonra oyunun bittiğini sandı.Bundan sonra sahada bildiğimiz Çaykur Rizespor değil hayaleti vardı.

Oysa her şey Rizespor için çok iyi başladı.Tempolu,önde basan,nerde duracağını bilen bir takım vardı.Bu anlarda takımın en etkili ismi D.İsmael idi.Kendi kanadından yaptığı bindirmelerde FB için büyük tehdit oluşturuyordu.Önce Kjaer,sonrasında Sow  sarı kart gördü.

Oyunun bundan sonraki bölümlerinde Çaykur Rizespor sahanın  hiçbir bölümünde oyuna ağırlığını koyamadı. Tabiri caizse yokuş aşağı freni boşalmış araç gibi ne yapacağı, nerde durabileceği belli olmayan tehlikeli bir nesne konumuna geçti.

Sanki maç sonuna gelindi.Skoru koruma çabası içerisine girildi.Geriye yaslandı.Ancak oyunun hiçbir bölümünde etkili olamadı.İlerde sadece Kweuke mücadele ediyor,Ahmet İlhan ve Oğulcan Çağlayan gölge oyunu oynar gibi oynuyorlardı.FB de özellikleAlper ve Mehmet Topal etkili oynamaya başladılar.FB orta alanından Rizespor defans arkasına atılan her top etkili ve tehlikeli olmaya başladı.Burada ne toplar atılırken ne sonrası hiçbir Rizesporlu futbolcu müdahelesi görmedik.

İlk gol defans arkası atılan top,Aatıf buluşuyor,soldan çıkarıyor Sow atıyor.(Kötü bir vuruş olmasına rağmen kaleci Dialla erken yatıyor.Rahat kurtaracağı top gol oluyor.)İkinci golun başlangıcı geriyeden Obaobana amaçsız savruk bir şekilde topu ileriye vuruyor.Top çok ileri gidemeden Rizespor saha ortasına düşerken Oğulcan amaçsızsa kafa ile dokunuyor,top Mehmet topalın önüne düşüyor.Mehmet Topal topu defans arkasına atarken hiçbir müdahele olmuyor,Sow golu röveşata ile atarken yanında hiçbir Rizesporlu futbolcu yok.Bu esnada bizlerseyirci olarak seyrederken Hikmet Hoca’da bizim gibi seyre dalmıştı.Oyuna müdahelesi sadece Ahmet İlhan ve Oğulcan Çağlayanın kanat yerlerini değiştirmek olmuştu.3.FB golü ise yan top Sow’un idmanlarda bile atamayacağı rahatlıkta bir gol.Alan savunması yapılıyor.Sow’u kontrol eden yok.Bu takımın savunmacıları nerde.Yenilen 3 golde golü atanın yanında kimse yok.

İlk yarının sonlarında Rizesporun en etkili oyuncusu D.İsmael’ın sarı kart yediği pozisyonu dikkatle izlenmeli.Mousa Sow  ve D.İsmael mücadelesinde İsmaiel kontrolsüz bir şekilde düşüyor.Düşerken Şenerle çarpışıyor,sakatlık geçiriyor.Faul FB lehine çalınıyor.(Bu esnada Mousa Sow’un sarıkartı var.)Hakem sarı kartı sakatlanarak tedavi olan D.Ismaele veriyor.

Maç 1-1 iken yine soldan cezalanına atılan uzun topa Kweuke ve Skrtel müdahele ediyor.Skrtel müdahelesiyle ceza alanı içinde düşüyor.Hakem penaltı vermesi gerekirken sadece gülümsüyor.Penaltı verilse Sktrel muhtemelen kırmızı kartla oyun dışına bile kalabilir.

İkinci yarıya Hikmet KARAMAN’ın müdahelesi olabilir diye düşündük.Ancak anlaşılan oyundan memnunki hiç müdahelesi olmadı.En azından görülemedi.

Hikmet KARAMAN maç sonrası konuşmalarında kendine göre bir şeyler söyledi.Ancak ne söylediğni ben anlayamadım.Anlayan varsa beriye gelsin.

İyi başlayan ancak kötü biten bir maç.Mental olarak iyi hazırlanılmamış.Maçta 3 gol atan Mousa Sow Rizesporun en etkili kanat bindirmeleri yapan D.Ismael’ı savunurken sarıkart görüyor.Bunun yanında Rizesporlu Oğulcan Çağlayan sadece pozisyonları uzaktan seyrediyor.Gölge savunması yapar gibi.Ana fikir buradan çıkabilir.

80 dakikada kaleye 4 top geliyor.Yenilen 4 gol.Golleri atanlara hiç müdahele yok.Bu kadar kolay gol yiyen bir takım maalesef başarılı olamaz.Bazen takım iyi olmayabilir,gününde olmayabilir.Kalecinin direnç gösterip takıma o güveni vermesi lazım.Bugün hiç olmadı.Goller beklenmedik şekilde yenildi.

Bu takım için hezimettir.En kısa zamanda buradan çıkmak lazım.Aksi halde daha kötü durumlarda kalınabilir.

Hikmet hoca maçın kasetini önce yardımcılarıyla sonrada futbolcularıyla tekrar tekrar izlemeli ve hatalarını gözlemleyip tedbirlerini almalı.

Rizesporda D.Ismael takımı adına en etkili olmaya çalışırken Kweuke ise tek başına mücadele etmeye çalıştı.Geriden hiç yardım gelmedi.

FB’de ise özellike Alper Potuk çok etkili bir futbol oynadı.Maçın gizli kahramanı idi.3 gol atan Mousa Sow ,Aatıf ve Mehmet TOPAL sahanın en iyileri idi.

Yaklaşık 5 ( beş ) hafta  önce Çaykur RİZESPOR hakemler tarafından korunuyor diyenler,amaçlarına ulaştılar.O günden beri hakemler kıtır kıtır Rizesporu doğramaya başladılar.

Bugün alınan 5-1 lik hezimeti hakem karalarına bağlamıyorum.17.dk.da atılan gol’den sonra Rizespor sahada yoktu.Gölge savunması yapan etkisiz,silik bir Çaykur Rizespor vardı.

Hikmet hoca hakem bahanesi arkasına sığınmasın.Kendi hatasını ve etkisizliğini sorgulasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi