Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Her Şey Var, Ama Gol Yok, Galibiyet yok...

Her Şey Var, Ama Gol Yok, Galibiyet yok...

Ligde telafisi zor dönemlere giriyoruz. Bu dönemlerde eşik atlamak önemli. Eşik atlamak için aşağıdakilerle puan farkını açmak lazım. Seri yakalamak şart. Bunun başlangıcı olarak özellikle kendi sahanda oynadığın maçları kazanman gerekiyor.

5 Haftadır galibiyet hasreti çeken Sumudica'nın öğrencileri Sivasspor önünde bunu gidermek için sahaya çıktılar. Önceki maçta olduğu gibi 3'lü defans bloğunun yanlarında Moroziuk ve İsmail Köybaşı, orta alanda Yasin, Sabo ve Dokoviç, forvet hattına Soderlund ve Samudıo, ile başladı.

Dengeli bir oyun başlangıcıyla beraber, Sivasspor Gradel`le etkili gelmeye başladı. Çaykur Rizespor sağdan Morozıuk ve soldan İsmail`le beraber sağlı sollu ortalarla etkili olmaya çalıştı. Forvetteki Soderlund bu ortalarda hiç etkili olamadı.Topla sağlıklı yerlerde buluşamadı. Orta alan oyuncularına koridor yaratamadı.

32.Dakikada Erdoğan Yeşilyurt'un VAR uyarısıyla direkt oyun dışı kalmasından sonra oyunun bütün dengesi değişti.

Artık sahada topa ve oyuna hakim bir Rizespor vardı. İlk yarı bu şekilde bitti. 0-0

Sumudıca 2.yarıya İsmail Köybaşı`nın yerine Skoda hamlesiyle başladı. İleri uçtaki Samudıo`yu İsmail'in yerine 3'lü defansın sol önüne attı.

Eksik olan Sivasspor kendi alanına çekildi ve kapandı. Çaykur Rizespor oyunun ve topun hakimi olarak sürekli atak yapmaya ve pozisyon üretmeye çalıştı.

Artık tek kale oynanan bir oyun görüntüsü oluştu. Ne varki bu görüntüye rağmen çok net bir gol pozisyonu üretemedi. Sumudıca elindeki bütün hamleleri denemesine rağmen kapanan takıma karşı gol atamadı. Dolayısıyle kazanılan 1 puan oldu. Ancak kaybedilen 2 puanı unutmamak lazım.

Ara transferde takıma katılanların ofansif anlamda takıma herhangi bir katkısı şu ana kadar olmadı. Sezon başında takımın gol ve asist yükünü çeken Remy ve Boldrin'ìn yokluğu yerlerine oynayabilecek oyuncuların olmayışı büyük eksiklik.

Sumudıca`nın gelişiyle beraber takımın oyun formatı ve oynama şekli aşağı yukarı belli oldu. Oyun disiplini, mücadele ve tempo var. Ancak 3.bölgede üretkenlik yok. Bu olmayınca gol ve galibiyet zor. Sabo,Dokovic ve Soderlund şu ana kadar gol ve asist üretemedi.

Sumudıca'nın maç sonu konuşması eminim birçok taraftarı, Rizeliyi üzmüş ve kızdırmış olabilir. Ama yanlış bir şey söylemedi. Takımın oyun iştahı, mücadelesi, temposunda gözle gözüken bir iyileşme var. Bunu gol ve puanlarla süslemek için sabır ve destek gerekiyor.

Futbol,sonuç oyunudur. Sonuç almak için gol, galibiyet gerekiyor. Bu gün gol atamadık. Galip gelemedik. Takımın ve hocanın üzerinde baskı var.

Artık, olumsuzlukları ön plana çıkarıp negatif bir etki yapmak yerine, olumlu yönleri ön plana çıkarıp takımı ve hocayı motive etmek gerekiyor. İşin doğrusu bu.

Eleştiri futbolun olmazsa olmazıdır. Eleştirelim.Eleştiri yapıcı olursa eleştiridir.

Önümüzde çok zor bir Kayserispor maçı var. Emin olun alınacak bir galibiyet sonrası takımın ciddi bir ivme kazanabileceğini düşünüyorum.

Ne dersiniz.?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi