Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Hoşgeldin 2016

Hoşgeldin 2016

Çaykur Rizespor 2016 Yılında süperligdeki ilk galibiyetini Kasımpaşaspor karşısında evinde elde etti.

2-0 Bu önemli ve güzel bir sonuç.Takımımızın böyle bir galibiyete çok ihtiyacı vardı.Bu maçta alınabilecek kötü bir sonuç  ileride telafisi zor daha kötü durumlara düşmesini en azından şimdilik önledi.Daha bitmiş bir şey yok.Sadece daha rahat nefes almasını sağladı.

Kazanılmış bir maç sonrası polemik yaratacak yorumlarda bulunmak doğru değil.Ancak bazı konulara değinmeden de geçemeyeceğim.

Evet 2.yarıya sonuçlar itibarıyla iyi başlayamadık.Sn.Hikmet KARAMAN hocanın maç öncesi görüşlerinin bir kısmına katılmamla beraber geneline katılabilmem mümkün değil.Öncesi teşhisi doğru koymak lazım.Tedavisi ona göre doğru olsun.

Bu takımın kadro mühendisliği doğru yapılmamış.Omurgası sağlam değil.Omurga içerisinde atanla tutanı iyi ve bunlar iyi olduğu sürece sıkıntılar görülemiyor.Atan Kweuke sakatlandı.Sezonu kapattı.Takımımız bundan sonra Kweukesiz oynamak durumunda buna göre oyun planlarımızı kurmalıyız.İhşallah tutanımız ITANDJE sakatlık ve cezalı durumuna düşmez.Yoksa vah halimize.Genç kalecimizin  GÖKHAN’ınkupa performansı fena değil.Ancak ligde oynamamanın verdiği dezavantajlar var.

Takım sadece sahada oynayanlardan ibaret değil.Kulubede oturanları ve 25 kişik kadroda bulunanları düşünmek lazım.Bunları hazır durumda tutmak hocanın görevleridir.

Bu takımın asli işi kupa değildir.Elbette kupa kazanmak ve Avrupa kupalarına gidebilmek büyük başarıdır.Küçümsenemez.Ancak ligde kalabilmektir önemli olan.Ligde kalabilmeyi başardıktan sonra  kupadaki başarı daha bir önem taşır.

Hikmet hoca ikinci yarıdaki deplasmanları ve rakipleri anlattı.Kupanın yorgunluğundan bahsetti.Hocam içerde kaybettiğimiz Gençleribirliği maçı ve kazanamadığımız Eskişehirspor maçlarını unutma.Biz o maçları kazanamadığımız sürece bu onlara can suyu gibi geliyor.Önce bu gözle görmeliyiz.Onyanmamış 11 maçımız var ona göre.Bizim kazanamadığımız zaman aşağılardaki rakipler daha fazla motive olyor.

Öncelikle kazanmak güzel.Bütün takımımızı tebrik ediyorum. başta kaleci Itandje olmak üzere Chevaller ve 2.golde büyük katkısı olan Koray Altınay ve tabiki 2 gol atan kahraman Deniz KADAH’a ayrı bir parafraf açıyorum.Ayrıca gol sevinci esnasında asist yapan arkadaşlarını işaret etmesi ve taraftara göstermesi çok güzel bir davranış.Takımdaşlığın ayrı bir göstergesi.

Takımın çalışması ve sahada verdiği mücadeleye kimse bir şey söyleyemez.Ancak şans faktörü bu maçta yanımızda idi.Hakem maçta önp ana çıkmadı.Enazından aleyhimize saçma sapan karlar vermedi.

Bundan sonrası için kupada Başakşehirspor maçındaki 2-0 gibi inanılmaz bir skor avantajımız var.Ancak ilk maçtaki futbolla orantılı bir sonuç değil.Bunu unutmadan haddimizi bilerek oynarsak yâri finale çıkarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi