Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanan Dostluk Oldu

Kazanan Dostluk Oldu

Çaykur Rizespor maçları gerilim filmleri gibi olmaya başladı.Heyecan,tempo,aksiyon ve bol gol.

Cumartesi akşamı Çaykur didiİ stadında komşu Trabzonsporla oynanan maç yukarıda yazdıklarımın kısa özeti gibi.

Maça Trabzonspor hızlı başladı.Tempo ve bol pozisyonla Rizespor kalesini ablukaya aldılar.Ancak ITANDJE bugün ben gol yemeyeceğim dedi.

İki takım açısındanda rekorlar gecesi oldu.Trabzonspor sezon başından beri en olumlu futbolunu oynadı.Başta penaltı pozisyonu olmak üzere sayısız gol pozisyonu yakaladı.Gole çeviremedi.Rizespor açısından sahada 124.000 m üzerine çıkıldı.Bu Ülkemizde bir futbol müsabakasında rekor derece sayılabilir.5 futbolcusu 11.000m nin üzerine çıktı.Kaleci Itandje 14 gol pozisyonunu önleyerek bu alanda bir rekor kırdı.Bir kaleci bir maçta çok pozisyon kurtarabilir.Ancak bir gol yediğinde eğer gol atamamışlarsa bir önemi kalmayabilir.Ancak Çaykur Rizespor kalecisi Itandjenin kurtarışlarını 3 gol atarak taçlandırdı.Bir kaleci açısından unutulmaz bir performans olarak tarihe geçmesini sağladı.

Buraya kadar her şey güzel.Trabzonspor gibi bir rakibi 3-0 gibi net bir skorla yenmek harika.Harika ötesi bir durum.Son yedi yıldır galip gelemiyorduk.

Peki galibiyet keyfini yaşarken sahadaki eksiklikleri de görmemiz gerekiyor.Yenilebilecek bir gol sonrası bütün bu yazılanlar ve söyleneleri tam aksi olarak düşünmek gerekiyor.Geçen haftaki Mersin İdmanyurdu maçını unutmayalım.Bu hafta hakemin verdiği tartışmalı penaltı pozisyonu dışında vermediği 2 si net olmak üzere 3 penaltı pozisyonu var.Rakip forvetlerin beceriksizleri ve tabi kalecimizin harika performansı.Penaltı pozisyonlarında pozisyonların içindeki kahraman Leonard KWEUKE.Evet evet 2 pozisyonda Kweuke.Bu adamın görevi gol atmak.Tabiki gerektiğinde defansa yardımcı olacak ancak düşünülmesi gereken bir durum.Defansımızın ortasındaki problemi gözden kaçırmayalım.En kısa zamanda önlemini alalım.Bir kaleci her zaman aynı performansı gösteremeyebilir.

Maç sonrası taraftarların sportmence davranışları herkese örnek omalı.

Başkan Metin KALKAVAN’ın maç sonunda yapıcı ve sportmence demeçleri sporu yöneten insanların örnek alması gereken bir davranış.İyiki Çaykur RİZESPOR ‘da böyle bir başkan ve yönetim kurulu var.

Takımın bir bir sistem takımı olduğu konusunda bir takım ifadeler var.Ben buna pek fazla katılamıyorum.Bir kaleci 14 gol pozisyonunu önlüyorsa  ve bu sistem olarak söyleniyorsa bu sistemde bir problem var.Kendi alanımızı iyi savunuyoruz gibi gözüküyor.Gereğinden gazla geriye yaslanıyoruz.Top bizim cezaalanı ile ortaçizgi arasında oynanıyor.Defansımızdan dönen toplar sürekli takipte kalıyor.Takımın hücüm gücü tamamen Kweukeye bağlı.Allah korusun bir sakatlık veya ceza durumunda daha zor durumlara düşebiliriz.

Hakemler çok tartışılacak kararlar verdiler.Kendileri için çok kolay bir maçtı.Bir maçta birden fazla penaltı pozisyonu olabilir.Görüyorsan çalacaksın.Görmüyorsan bir problem var.Ancak Ali PALABIYIK hakem olarak gelişime açık.Desteklenmeli.

Trabzonspora gelince iyi bir kadroları var.Hala ilk 4 için en büyük adaylardan.Ancak takım olma yönünde sıkıntıları var.Muharrem USTA ve yönetimi önce camia olarak birlik ve bütünlüğü sağlamalı.Sadi TEKELİOĞLU hoca yeni yeni fantaziler yapmasın.Bu takımda Cavanda varken Salih DURSUN la başlamak nasıl bir futbol görüşüdür anlamadım.Futbolcular özgüvenini kaybetmiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
9 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi