Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Kazanılan Bir Puan Değil Kaybedilen İki Puan Oldu

Kazanılan Bir Puan Değil Kaybedilen İki Puan Oldu

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümünü büyük bir gururla anıyoruz. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun.

Geçen hafta sonu Ankara’da meydana gelen patlamayı şiddetle kınıyorum. Bu patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.

TERÖRÜ LANETLİYORUM.ULUSUMUZUN BAŞI SAĞOLSUN.

Maça gelince!

Akhisar gibi bir takımdan deplasmanda bir puan almak iyi gibi gözüksede bu bildiğimiz Akhisar değil.Böyle bir takımı yakalamışken galibiyetle ayrılmamız gerekiyordu.Bunun için gerekli fırsatları fazlasıyla yakaladık.Ancak ileri uçtaki oyuncularımızın,başta Deniz KADAH, Mehmet AKYÜZ, Ahmet İlhan ve Selcan KAYA’nın gününde olmamaları beceriksizlikleri ve kaleci Fatih’in başarılı bir gününde olmaları dolayesiyle 1 puanda kaldık. Geriye düşünce 1 puan bile iyi geldi.

Evet kaleci Fatih’in hakkını teslim edelim.Başarılı bir gününde idi.Ancak bizim forvet oyuncularının gününde olmadıklarını rahatlıkla söyleyebiliriz.Bireysel istatistiklerini takım başarısı üzerinde görüyorlar. En azından ben böyle düşünüyorum. Deplasmanda bu kadar rahat gol pozisyonu yakalayıp atamamak,attıramak iyi olmadı.

Evet 2.yarının ortasını geçtik.9 maçta alabildiğimiz puan 5 ne yazık ki ! Bu puan ortalamasıyla bu ligde tutunabilmemiz zor. Hala cepten hoyratça harcıyoruz.

Futbolda duran top sonuçlara önemli ölçüde etki eden bir unsur oldu.Attığımız ve yediğimiz gollerde duran topların etkisini gördük. Defansta Ümit KURT ilk kez oynadı hiç sırıtmadı.(Topuk pası hariç) Sol kanat oyuncusu D.İsmail arkası dönük rakibe 3-4 kez faul yapmak süretiyle duran top yememize neden oldu.Arkası dönük etkisiz bir oyuncuya bu şekilde müdahele olmamalı.Orta alanda Sylevestre bildiğimiz gibi her tarafta var. Ona eşlik edecek kreatif bir oyuncu olsa idi bu takım daha çok puan alabilirdi.Hücumda topu 3 direk arasına yollayabilecek yüksek beceriye sahip oyuncumuz maalesef yok.Ne yazıkki transfer döneminde önlemi alınmamış.

Ç.Rizespor, bundan sonra daha dikkatli olmalı.Aksi halde hiç beklemediğimiz durumlara düşebilir. Önümüzde Kayserispor maçı bence dönüm maçı.Kaybedecek puan olmamalı.Kazanılması durumunda puan farkı 8 olur.İklili averaj yakalanır ve aşağılarla araya ciddi mesafe olur.Puan kaybını düşünemiyorum.Yorumu bile zor.

Hikmet hoca hala alınan 1 puana ve yola devam edilen Kupayı başarı olarak görüyorsa bakış açımızda olarak ciddi bir farklılık gözüküyor.Kupadaki başarı lige sağlam tutunma ile bir şey ifade eder.Aksi halde fiyasko olur.

Evet önümüzdeki Kaysespor maçı önemli.Taraftar olarak bu düşünce ile takımı  desteklemeli.Rize Şehir Stadyumu  şampiyonluk maçı gibi dolmalı ve takım desteklenmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi