Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Kontağı İyi Çevirdik !

Kontağı İyi Çevirdik !

Sezonun ilk maçında Ç.Rizespor kontağı iyi çevirerek güzel bir başlangıç yaptı Süper lige.İlk maçlar her zaman zordur, hele ki Gençlerbirliği maçında antrenmanlarda bile bir araya gelmeyen daha henüz birbirlerinin telefon numaralarını bile kaydetmeyen yedi yeni transferle sahaya çıkmışsa ne demek istediğim net bir şekilde anlaşılmıştır.

Maça inmeden taraftara değinmeden geçemeyeceğim. İşte bu…

Siz her maçta tribünleri fullerseniz, desteğinizi 90 dakika esirgemeseniz, bu takım size daha çok maç sonunda evinize mutlu bir şekilde yolcu eder, edecektir de..

Ligin ilk 5-6 haftasında “Ne koparırsan” kar hesabına eş değerdir.

O süre sonunda takımlar oturur, lige denge gelir. Gençlerbirliği maçında ortaya koyulan futboldan çok alınan üç puan çok önemli. Lige kötü başlarsın, 2-3 haftada sıfır çekersin Allah korusun toparlanamasın, yeniden toparlanmam ise devre arası transferini bulur, o zamana kadarda atı alan Üsküdar’ı geçer…

90 dakikanın özetini maç sonu Metin Diyadın iki kelime ile özetledi. “Mağlubiyeti hakkettik”…

Metin hoca’nın takımı mağlubiyeti haketti de, Rıza hoca’nın takımı galibiyet için neler yaptı, onu da biz kaleme alalım, yiğitin hakkını yiğite verelim…

Atmaca bir defa taraftarının desteği ile maça müthiş bir baskıyla başladı. Tüm topçular maç sabahı kahvaltısında “Yürek” yemiştiler..

Özellikle on libero Kıvanç defansın önünde emniyet supabı görevini fazlasıyla yerine getirdi. Bu bölgede bir başka yeni transfer Ludovic sanki kırk yıllık Rizespor’lu gibi çok iştahlı oynadı, bir aferin de ona..

Atmacanın orta sahası Gençlerin bu bölgede görev yapan ikilisine ( Gosso ve Doğa) ya diz çökertirdi. Hal böyle oluncada ilk devre maç “Tek yönlü işleyen trafiğe” döndü desek yeridir.

Defansta Sezer ve Ousman Vıera ikilisi’nin havadan ve yerden kuş uçurtmamasına, sol bek Ali Adnan’nın o kanattan bindirmeleri derken, sağ bek Koray’ın bazı pozisyonlarda ilk maçın heyecanından diyelim acemilik çektiğini ekleyelim..

Ç.Rizespor’un golü atmadan önce rakibine kurduğu baskı “Gök gürültüsü” gibiydi. Hani yağmur yağmadan önce gök gürler, şimşek çakarya, işte öyle oldu dün akşam. Atmaca öyle bir baskı kurdu ki rakibine yağmurun ha yağdı, ha yağacağı belli oluyordu …

İşte o baskı Gençlerbirliği’nin çıkarken kaptırdığı top ve Tevfik Köse’nin ince bir derinlemesine pasına Sercan Kaya müthiş soğukkanlı bir bayıltma hareketi eklendiğinde sezonun ilk golü geliyor, taraftara hep bir ağızdan golllll diye bağırıyordu.

Maçın ikinci devresinde değişen bir şey yoktu. Diyadin’in talebeleri özellikle bu devre oyuna giren Özgür ve Oktay’la biraz kıpırdarken, öyle ağım şahım bir tehlike yaratamıyor, buna karşı bizim takım Eren’le mutlak, bunun yanında iki net frikik atışıyla 2’inci ve 3’üncü golü kaçıran ekip oluyordu.

Zordur ilk maçlar. En başta da yazdım. Beş yıl aradan sonra yükseldiği süper ligde ilk hafta Ç.Rizespor kontağı iyi çevirdi. Bu galibiyet tabi ki çok önemli. Başta Rıza hoca ve öğrencilerini tebrik edelim, ama bana sorarsanız bu müthiş gecede bir isim öne çıktı, o da başrolü uzak ara kapan Sercan Kaya idi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi