Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Ligden Değilse Bile Gönüllerden Düştü

Ligden Değilse Bile Gönüllerden Düştü

Maç bitmiş.Çaykur Rizespor Kasımpaşa’ya 4-2 yenilmiş.

Matematiksel olarak değilse bile otomatiksel olarak ligden düşmüş. Ne yazılabilir ki?

Canım sıkkın, yazı yazmak istemiyorum.Ama birilerinin, Rizelilerin ve Çaykur Rizespor sevdalılarının duygu ve düşüncelerinide ifade etmesi lazım.Tabi bana göre.

Öfke,kızgınlık ,üzüntü ve benzer duygular.

Neden biliyor musunuz?Çaykur Rizesporu el birliği ve ayak oyunlarıyla düşürdüler.Ligde bir alt kümeye düşmesinin dışında gönüllerden ve kalplerden düşürdüler. Şehirden ve dışardaki Rizelilerden kopardılar.Feda ettiler.Ne için,kimin için bunu anlamakta zorlanıyorum.Ve anlayamayacağım.

Maçla ilgili yazılacak ve söylenecek çok şeyler var.Söyleyeyim.Çaykur Rizespor Kasımpaşa maçına halı sahadaki veteranlar takımı gibi gelmiş.Yumuşacık.Defans adamı yok gibi.Topu ayağına alan gol atmaya gidiyor.Atamıyor.Sanki Kasımpaşa ile maç öncesi ( Kasımpaşasporun ) gol atmayacaklarına dair centilmenlik anlaşması yapılmış.Kasımpaşalı futbolculara müdahele yok.Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya geliyorlar.Niyetleri gol atmak değil.Ama karşılarında o kadar yumuşak bir takım var ki bir anda heveslendiler.Genç futbolculara şans vermeye başladılar.Ellerinden gelse minik ve yıldız takım futbolcularını bile sahaya süreceklerdi.

Ben maçta Çaykur Rizespor futbolcularının doğru dürüst bir müdahele sonucunda faul yaptığına tanık olmadım.

İkinci yarının başında kırmızı kart ve penaltı maçın sonucunu getirdi.

Bu nasıl bir yönetim anlayışıdı?.Amaç ne? Bu ne sorumsuzluk bu ne aymazlıktır.Futboldan ve futbolu yönetmekten bu kadar uzak ve aciz bir yönetim anlayışının Çaykur Rizesporu yönetmesini anlayamıyorum.Bu kadar gamsız ve sorumsuzluk olamaz.Bu Rizelilere ve Çaykur Rizespor sevdalılarına karşı yapılmış büyük bir haksızlık ve saygısızlıktır.

Sezon başı proje takımı dediler.Ne projesi anlayan beri gelsin.Nasıl küme düşürülür onun projesi mi? Allah aşkına bu proje değil olsa olsa fantezi takımı olur.

Basit bir örnek Slovak FİNK sağbekte oynuyor.Sezon başından beri kadroda ancak oynamamış ve oynatılmamış. Hikmet KARAMAN bunun farkına yenimi varmış.Orhan Akyüzün sakatlığı sonrası önce Mehmet Akyüzden sağbek yaratmış.Sonrasında Ahmet İlhan Özekten devam etmiş.Sonrasında ikisininde biletlerini kesmis.

Kayserispor karşısında kendi evinde alınan 4-2 lik mağlubiyet sonun başlangıcı olmuş.O maçta sağbek oynatılan Ahmet İlhan Özek maçın kaybedilmesinin baş sorumlusu olmuş.Peki onu orada oynatan çok bilmiş Karaman HiKMET ne hikmetse fantezilerini her maçta devam ettirmiş.Mübarek, sanki deneme tahtası!

Futboldan birazcık anlayan futbol sevdalısı bu takımın yetersizliğini baştan beri söylüyordu.Ne hikmetse yönetim ve teknik kadro kendi bildiklerini veya bilemediklerini uygulamaya devam ettiler.

Sonuç ortada.

Biliyorum.Saçma sapan bir yazı oldu.Ne yazması kolay nede okuması kolay.Ama ne yapalım Çaykur Rizesporu yazdık. O da bu sene saçma sapan işler yaptı.Tıpkı yönetenlerin yaptıkları gibi.

Çaykur Rizesporu,sporu özellikle futbol kültürü olan futbolu seven Çaykur Rizespor sevdalılarının yönetmesi gerekiyor.Şehirden ve şehir dışı Rizelilerden koparmadan.

Bu arada özellikle son haftalarda yaşanan olaylar ve sonuçlar ne kadar yalnız olduğumuzu ve bize bizden başka kimsenin dost olmadığını gösterdi.

Sağlıcakla ve sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi