Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Mış Gibi Oyunda İstikrar Bozulmadı

Mış Gibi Oyunda İstikrar Bozulmadı

Sezona kötü bir başlangıç yapan Çaykur Rizespor, teknik kadroda değişiklik yaparak Hamza Hamzaoğlu ile yeni bir başlangıç yapmak, 3 puan almak parolasıyla Başakşehir karşısına çıktı.

Maça iki ekipte kontrollü başladı. Oyun Çaykur Rizespor'un kontrolünde ve istediği tempoda devam ediyordu. Yakalanan pozisyonlar, forvet oyuncularının son tercih yanlışları ve vuruş eksiklikleri nedeniyle golle sonuçlanmadı. Başakşehir futbol takımı, oyunu kendi alanında kabul ediyor ve kendi alanlarında yakaladığı uzun toplarla Rizespor kalesine tehlike yaratmaya çalışıyordu.

İlk tehlike gözükmeyen pozisyonda 25.dk. defanstan uzun topla Rizespor kalesine gönderildi. Topun avuta çıkması veya Selim Ay tarafından uzaklaştırılması beklenirken, forvetin sağ ucunda görevli Alper Potuk, topu takip ederek kendi ceza alanına kadar geldi. Topu uzaklaştırması beklenirken  kendi kalesine doğru sürmeye ve ters tarafa bakmaya başladı. Herkes merakla ne yapacağını izliyordu. Kararsız kalınca rakip forvet Osaka baskı için Alper Potuk'u sıkıştırmaya başladı. Alper ne yapacağın şaşırmış topu kendi kalesine sürmeye başladı. Artık pas alternatifi azalmıştı. Bilardo gibi topu Osaka`nın ayağına çarptırdı ve top Çaykur Rizespor kalesine gol oldu.

İnanılacak gibi değil. Böyle bir pozisyonu futbol sahalarında görmek pek mümkün değil. Belliki hafta içi teknik kadro değişikliği ve motivasyon aşırı özgüven ve telaşa neden oldu.

İlk yarı bu sonuçla 1-0 Başakşehir üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı, Başakşehirden Osaka, hayatının en kolay maçını oynayarak 2 gol daha attı.

Maç sonucu Başakşehir: 3 - Çaykur Rizespor: 0

Maçın teknik yorumuna gerek yok.

Çaykur Rizespor, bu sezon 4.kez deplasmanda oynadı. 3 gol yeme istikrarını bozmadı. Defans ortası stoperler savruk ve uyumlu değil. Bütün takımı olumsuz etkiliyor.

Defans güvenliği sıkıntısı sürdüğü sürece başarılı olmak pek mümkün değil. İki stoper birbirini tamamlayamıyor. Kadro derinliği  sezon başından beri hatalar yapan, Holmen, Selim ikilisine alternatif üretemiyorsa ciddi bir planlama hatası var .Sezon başı, Akhisardan transfer edilen genç milli Anıl, bu kadar hata sonrası 7 hafta şans bulamıyorsa niye transfer yapılıyor.

Defans ortası omurganın güven vermemesi bütün takım üzerinde olumsuz bir hava oluşturdu. Dünya yıldızı Remy, sosyal medyadaki aktifliğini sahada göstermiyor.

Kabul edelim, Çaykur Rizespor, beklentilerin çok uzağında bir performans gösteriyor.

Hamza Hamzaoğlu`nu çok zor bir görev bekliyor. Elinde sihirli değnek yok.

Öncelik  kolay gol yeme olayını çözmeli. Sıkıcı dahi olsa sabırla ve inatla üzerine çalışmalı

Bu çözülmeden puan veya puanlar almak zor.

Bugün kaybedilen maç geri dönüş için en uygun maçtı. Olmadı. Ancak bundan sonraki süreç daha zor olacak.

Taraftara düşen, en zor dönemde, takıma teknik kadroya ve yönetime desteklerini sürdürmeleridir.

Alınacak güzel bir sonuç sonrası takımın kendine gelebileceğini düşünüyorum.

Devre arası, transfer süresinde eksik bölge için bugünden çalışma yapılmalıdır.

Bu sadece temenni değil, samimi bir tespittir.

Umarım yapılmayız.

Sağlıcakla ve mutlu kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi