Selim DENİZALP

Selim DENİZALP

Muayene Eldiveni‏

Muayene Eldiveni‏

Geçen hafta evinde “Organik” teknik direktörü ile rakibi karşısında 5'ini 1 yerde sergileyerek dosta düşmana gövde gösterisinde bulunan Ç.Rizespor, dün akşam “in organik” hocasıyla çıktığı ilk maçta Bursaspor karşısında futbol olarak kumaş iyi gözükse de, ütüsü bozuktu.

Lualua, Engin ve Ousmane Vıera gibi üç as oyuncunun olmayışı Uğur hoca için şansızlık sayılsa da, burada önemli olan ilk maçına çıkan Tütüneker’in hazır böyle yakalamışsın Bursa takımını hani deyim yerindeyse “Silkelesen düşecek” hesabı nasıl bir kadro ile çıkacağı meselesi idi.

Özellikle deplasman maçlarında Kwekue iki stoperle boğuşsa, indireceği toplar treyler hesabı bir partneri yoksa boşa kürek çekerek enerji kaybına neden oluyor. Burada Lualua yoksa mutlak Deniz sahada olması gerekirdi. Ne Ali Abdi, nede Cernat’la bu işi görmez. Yani Uğur hocanın mantıken yapacağı tek şey Cernat’ı forvet arkasına 10 numara pozisyonunda , ileriyi de Ali Abdi, Kwekue ve Deniz üçlüsüyle başlamasıydı. Bu böyle olduğunda Kıvanç ve Ludovic en verimli oldukları pozisyonda olacaklar ;” Ben düşüneceğime, Bursa savunması düşünsün” hesabı altında bak gör gol vuruşu yüksek, kaleye dikine inen bir Deniz’le mutlaka o gölü bulur ve rahatlardın. Golü yiyen Bursa takımı ise panikle senin kalene yüklendiğinde kontra ile 2’yi 3’ü bile atardın. Sonra Kağan ve Aykut’u “Kasko” niyetine sür sahaya maç bitiminde ise yap keyfini o kadar basit..

Saha içinden devam edeyim bu satırları teknik kadro gözlüklerini gözüne takarak iyi okusun..

Bugün Avrupa’da bile üst düzey bir takım örnek Juventus ‘un son oynadığı Trabzonspor karşılaşması öyle “Saldım çayıra, mevlam kayıra” hesabı paldır küldür top yapmıyor, maça başlamıyor. Velev ki senin etin budun belli. Koskoca Juve, Barca, Bayern takımları maça önce kontrollü başlıyor. Önce alan daraltacaksın, rakibi hataya zorlayacaksın, kademen yerinde olacak. Senin ilerde basma gücün ne ? Bak bir hafta evvel aynı hatayı Antep yaptı. Geldi buraya Sergen ofansif bir kadro ile çıktı sahaya sen kontra ile ilk 20 dakikada üçledin onu.

Bu takımın mevcut kadro yapısı Uğur hoca’nın dediği gibi ;” İlerde basacağız, agresif olacağız” kelimeleri ile eş değerde değil. Yaparsın ama geriye dönüşlerde harcadığın o enerjiden dolayı zorlanırsın. Bursa’nın attığı ilk gole bak. Top taca çıkmış, top toplayıcısı cin gibi hızla verdi abisine , oradan tek top bir ara pası neticede tek vuruş kaleci Serkan sadece seyretti. İkinci gol yüklenmişsin kontrolsüz bir şekilde Urfa’dan geri dönen Sercan bile ara pasını bıraktı o kadar defansın boş ki, hop iki oldu.

Sözün özü kontrol sende olacak. Bir hafta evvel M.Ali Karaca hoca nasıl alan daralttı, yardımlaşmayı üst seviyede yaptı, rakip takımın hatlarını kesti, pas trafiğini sağladı sen o şablon üzerinden gideceksin. Asla gücün olmadığı halde özellikle deplasman maçlarında Rıza Çalımbay’ın yaptığı gibi kontrolsüz yüklenmeyeceksin, sabırlı ve kademeli bir oyun anlayışını yukarda da yazdım nasıl ki üst düzey bir Avrupa takımı yapıyor, sende yapacaksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Selim DENİZALP Arşivi