Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Nisan Bereketi Konya'dan...

Nisan Bereketi Konya'dan...

Malum,mayıs ayında çay kampanyası başlayacak.Çay`ların olgunlaşması önce yağmur yağmasına,sonrasında güneşin açmasına bağlı.

Hafta içi,günlerden Salı, hava yağmurlu, zemin mükemmel, rakip Konyaspor.

Başlama düdüğü sonrası yağmur azaldı ve kesti. Ancak Konyaspor fırtına gibi başladı. Dakikalar 12'yi gösterdiğinde, Ç.Rizespor kendi evinde Konyaspor önünde 2-0 geriye düşmüştü. Açıkca kimsenin beklemediği bir skordu. Oyun konsantransyonu ve dikkatsizlik beraberinde bireysel hatalara neden oldu.

O esnada benim attığım tweeti paylaşıyorum.( Dk.12.Kendi sahamızda 2-0 gerideyiz. Bu maç Konya plakası olur. 4-2  Puanımızda o plakaya ulaşır olmuştu. 42)

Ancak takım dağınık değil,aksine enerjik bir durumdaydı.Kenardan gelen uyarılar ve yer değişiklikleri etkisini göstermeye başladı. Sağdan ve soldan ataklar yenileniyor,pozisyonlar oluyor ancak skora etkisi olmuyordu. Burada uzun zamandır sakatlık ve hastalık dolayesiyle maç eksiği gözüken Remy`nin etkisizliği de  önemli bir etkendi. Kalitesi ve kariyeri tartışılmaz bu futbolcunun maç ritmi henüz istenilen düzeyde değildi. Oynadıkça o ritme ulaşacaktı. Başta kaptan Boldrin olmak üzere  bütün futbolcular bu konuda fikir birliği yapmışçasına destek oluyor, 3.bölgedeki her topta Remyì buluşturmaya çalışıyorlardı. Ancak istenilen verimlilik bir türlü olmuyordu.

Bir ateşleme gerekiyordu.Dk.lar 21 i gösterirken soldan kullanılan köşe vuruşu sonrası İsmail KÖYBAŞI,rakip sahası ortalarındaki  Djokoviçè topu gönderdi.Herkesin orta yapmasını beklediği Djokoviç topu biraz sürdü ve yaklaşık 30 m.den sol ayağıyla enfes bir şut gönderdi.Gol.Skor 1-2

Fitil ateşlendi. Bu dakika sonrası Rizespor rakibe baskı yapmaya başladı.Konyaspor ileri çıkarken Djokoviç bakıyla topu Remyè aktardı. Remy harika bir dokunuşla Mhalakìn önüne indirdi. Mıchalak'ın vuruşu sonrası skor 2-2 oldu. İlk yarıda başka pozisyonlar oldu ama gol olmadı.

2.yarı ilk yarının 2-2 sonrası oyununa dönüştü. Rizespor aç bir atmaca gibi saldırıyor ancak gol gelmiyordu.Dk.68 e geldiğinde Mıchalak sağdan nefis indi ve ceza alanı uzak köşesine topu gönderdi. Samudıo kafayla topu Remy`nin önüne indirdi.Remy o anda klasını gösterdi. Nefis bir çalım sonrası harika bir plase.Skor 3-2

Artık durmak yok.Dk.72 de son haftalarda sahaların ve takım en iyilerinden Samudıo, Konya plakasını buldu.4-2

Bu esnada Bülent Uygun,yorulan futbolcular yerine hamleler yapıyor,taze kuvvet ve dirilik kazandırıyordu. Mıchalak'ın yerine giren Baiano, onun bıraktığı yerden koridor bulmuş Konyaspor sol tarafını felç ediyordu. Yine sağdan rüzgar gibi geliyor ve topu sert bir şekilde ceza alanına gönderiyordu. Defans adamı Adil DEMİRAĞ,çaresizce topu kendi kalesine gönderiyordu. Artık RİZE plakasının 5 i oluşmuş 3 ü için Konyaspor'un atacağı gol bekleniyordu. Beklenen gol 87.dk.da geldi. Rizespor'un yediği bu gol`de eminim hiçbir Rizesporlu taraftar fazla üzülmemiştir. Netice plaka geldi. 5-3

Bülent UYGUN sonrası takım kimliği değişti.Takım gibi oldu Çaykur RİZESPOR.

Sahada oynayanların dışında,kulübede oturup sonradan oyuna girenler,oynarken dışarı çıkanlar küsmüyor,herkes birbirini cesaretlendiriyordu.Takımda inanılmaz bir hava oluştu.Doku tutmuştu.

Takım oyunu yanında bireysel performanslarda ciddi artışlar var. Kaleci Tarık,her geçen zaman oturuyor. Olası bir Gökhan transferi sonrası kale emin ellerde diyor. Defansta Talbi,genç yaşına rağmen hem enerjisi ve hırsı,hemde geriden oyun aklıyla ciddi katkı veriyor. Kesinlikle tutulmal.İsmail KÖYBAŞI, belkide kendiside böyle bir performans beklemiyordu. Şu anda en olgun dönemlerini yaşadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Avrupa şampiyonası kadrosu için Şenol GÜNEŞìn dikkatine.

Orta alanda Djokoviç,uyum sorununu atlatmış. Hem enerjisi hem topsuz oyundaki rolü ve bugün attığı gol ile takımı ateşlemesi. İyiki doğdun DJOKOVİÇ

Forvet hattında Samudıo. Kesinlikle takımda kalması gereken biri. Artık olgunlaşmış. Hem enerjisi hemde aidiyat duygusuyla ciddi katkı veriyor. Mıchalak,Bülent hoca sonrası başka bir kimlik kazandı. Hızı ve taktik disiplini ön plana çıkıyor.

Teknik ekibin bu kısa zamanda takımı getirdiği seviye.

Teşekkürler Bülent UYGUN ve ekibi.

Aynı ciddiyet ve sorumlulukla devam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi