Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

Rize-Artvin Havaalanı İçin Söylentilere Cevaplar

Rize-Artvin Havaalanı İçin Söylentilere Cevaplar

SÖYLENTİ-1-) Şurası 45 dakikalık yol, ne lüzum var havaalanına!

CEVAP-1-) Bir kere 45 dakika değil 1 saat. Sadece Rize’yi düşünürsek 1 saatlik yol. Çayeli, Pazar, Ardeşen, Fındıklı, Arhavi, Hopa ve daha önemlisi iç kesimde stratejik ve barajlar şehri olan Artvin ilimiz yok mu?

Bu saydığımız il ve ilçeler Türkiye’ye dahil değil mi?

SÖYLENTİ-2-) Çayeli’nden ötesi yani halkımızın tabiriyle Laz tarafı ve Artvin ili Batum havaalanını kullansın!

CEVAP-2-) Batum’u sanki Türkiye’nin bir ili gibi düşünenler var. Bir kere ayrı bir ülke orası. Ve orayı kullananlarda var fakat 10 yolcudan ancak bir yolcu kullanıyor Batum havaalanını. Çünkü oradan seyahat edenler söylüyor. Batum’dan seyahat etmek tam bir işkence.

Neden? Çünkü uçağın kalkışından en az 3 saat önce Hopa’da olmak gerekiyor. Orada kapılar kapanıyor. Ve bir daha arabanın kapıları havaalanında açılıyor. Velhasıl saatlerce zaman zayi oluyor. Bu tür sıkıntılardan dolayı o hattı pek kimse kullanmıyor.

SÖYLENTİ-3-) Rize ve civarında havaalanı için yer yok!!!

CEVAP-3-) Rize merkezde olması şart değil. Ardeşen’de etüdü yapılmış bir yer var zaten. Velev ki orası olmasa bile, deniz doldurularak pekâlâ yapılabiliyor. İşte örneği: Ordu –Giresun havaalanı.

SÖYLENTİ-4-) Fuzuli yatırımdır. Buraya fazla uçak iniş-kalkış yapmaz.

CEVAP-4-) Ben size bir çok havaalanı ismi veririm ki günde üç dört tane uçak ya iniyor ya inmiyor. Mesela, Muş, Batman, Ağrı, Kars, Erzincan, Zonguldak ve daha birçok havaalanına günde en fazla 5 uçak iner veya inmez…

Fakat Rize ve Artvin’i içine alacak bir havaalanına günde en az 8-10 uçak iniş-kalkış yapacağını düşünüyorum.

Çünkü neden? Trabzon’dan seyahat eden yolcuların yüzde 40’ı diyorlar. Fakat ben en iyimser oranla yüzde 30’u Rize ve Artvin bölgesinden. Her gün Trabzon’a inen uçak sayısı 25 ile 30 arası bir rakamdır. Hesap ortada…

Bu demektir ki, Rize Artvin havaalanına bugünkü şartlarda en az 8-10 uçak iniş-kalkış yapar. O da bugünkü yolcu sayısına göredir.

Havaalanı yakına gelince haliyle yolcu sayısı da artacaktır. Ben diğer sebepleri saymıyorum. Yani turizm açısından, üniversite açısından, yatırımcının rahat gelmesi açısından değerlendirirsek havaalanının daha da önem kazanacağı kesindir.

Turist bir yere gideceği zaman ilk sorduğu soru havaalanıdır. Ben fazla uzatmak istemiyorum. Sadece yetkililerin kulaklarını biraz kabartmalarını ve bu görüşleri değerlendirmelerini rica ediyorum, o kadar….

Selam ve saygılar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi