Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

RİZE GÜNLERİNDE RİZE’LİLERİN ETKİSİ(!)

RİZE GÜNLERİNDE RİZE’LİLERİN ETKİSİ(!)

Öncelikle bu günleri başlatanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten mükemmel bir faaliyet! Fakat içime sinmeyen bir durumu kamuoyuyla da paylaşmak istedim. Oda şudur;

                Bin bir meşakkate katlanıp Ankara’daki Rize günlerinde stand kiralayıp katılan Rize’li müessese sahipleri veya diğer katılanlar, özellikle Rize’lilerin yeterince etkin olmadıklarını söylediler.

                Kiralanan yerlerin dağıtımında bazı aksaklıkların olduğunu ve Rize’li olmayan firma ve kişilerin oradan yer kiralamaları için üst düzey baskı olduğu haberleri bize geldi. Şayet böyle bir şeyler olmuş ve bazı dolaplar dönmüşse çok yazık!

                Tahmin ediyorum ki, 81 ilin hepsinin zaman zaman buna benzer etkinlikleri oluyordur. Doğal olan şu ki, hangi ilin etkinliği yapılıyorsa, orada kiralanacak yerler öncelikle o ilin işletmelerine verilmeli. O ilin firma, kurum ve kişileri yeterli olmaz ise diğer illerdeki işletme sahiplerinden faydalanılabilir.

                Bu hem ahlaki açıdan böyle olmalı, hem de o ili tanıtma adına en doğru sunumu o ilin insanları yapabileceği için böyle yapılmalı!

                İşin doğrusu bu!

                Çünkü bu tür etkinlikler genel bir şey değildir, özel bir şeydir. O ile aittir, o ilin tanıtımı içindir.

                Fakat gelin görün ki, Rize günlerinde Rize’lileri ikinci plana itici bazı versiyonlara girilmiş.

                Katılımcı Rize’lileri rahatsız edici bu durumu, organizasyonu yapanlar da dillendirmişler.

                Ne şekilde bir müdahale olmuş? Hangi düzeyde baskı gördüler? Organizeyi yapanlar o telefonları püskürtebilirler miydi? Gibi konulara girmiyorum. Merak edenler her şeyi öğrenebilir.

                Çünkü organizasyonu yapanlar belli, katılımcılar belli, her şey ortada!..

                Şahsen bir vatandaş olarak; Rize’de görev yapan üst düzey yöneticileri eleştiriyorum.

                Yani doğrusu, ilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum. Çünkü standların kimlere verileceği önemli bir konudur.

                Ve nitekim Ankara’da stand açan herkesin dilinde bu konu var! Sitemkâr bir şekilde bu durumu kabullenemediklerini söylüyorlar.

                Her neyse… Biraz sesli düşündüm o kadar!

                Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi