Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rize sahada yoktu

Rize sahada yoktu

Şampiyonluğu kaçırdığı Akhisar maçından sonra adeta kaçarak Rize’den Mersin’e oradan da Adana’ya giden Rizespor, dün akşam gol yağmuruna tutuldu.  Adana’da yediği üç golle finale kalma şansını Rizespor böylece zora soktu.

Maçın ilk yarısının ilk bölümü genelde orta alan mücadelesi şeklinde geçti. 35’den sonra baskı kuran Adanaspor, üst üste pozisyonlar buldu. Buda gelecek gollerin habercisi gibiydi.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte Adanaspor oyundaki tüm üstünlüğü eline aldı ve Rizespor kalesine gol olup adeta yağdı.

Bu farklı yenilgide Teknik Direktör Giray Bulak’ın rolü çok fazla..Oyuncu tercihleri, taktiği ve Jallow ile oyuna başlamaması tam bir fiyaskoydu. Rizespor’un defansı yol geçen hanı gibi ama buna Giray Bulak hiçbir müdahale yapmıyor. Formsuz ve kaletesi yetersiz olan futbolcularda ise anlamsız bir şekilde Bulak, ısrar ediyor. Böyle hatalar yaparsan da, olacağı budur. Bu tabloda başka bir şey beklemek hayalden öteye geçmez.

Zaten Rizespor’da hayalleriyle buraya kadar geldi.
Maçın hakemi de zaten yıkılmış olan Rizespor’a Adanaspor’a yardım eden hatalarıyla birlikte gizli darbe vurması da başka bir olaydı.

Rizespor artık rövanşta zoru başarmak için mücadele edecek. 2-0’lık galibiyet Rizespor’u finale taşıyacak ama bu takım 4 günde nasıl toparlanacak onu da düşünmüyor değiliz.

Umarız toparlanır ve Rizespor zoru başarır.
Takibi burada taraftarın rolü çok önemli. Takıma 90 dakika boyunca destek vermeliler. Çünkü erken gelecek bir gol tur yolunda Rizespor’u umutlandıracaktır. Giray hocanın da ilk maçta yaptığı hataları tekrarlamaması ve Jallow-Bikoko ikilisi ile  başlaması gerekiyor. Rizespor umarız rövanşta tüm gücünü ortaya koyar ve turu geçerek adını finale yazdırır. İnanıyorum ki Rizespor bu turu geçerse  finalde Süper Lig’e çıkacaktır. Çünkü Rizespor’un Play-Off’ta en büyük rakibi Adanaspor’du.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Alihan TELATAR Arşivi