Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rizespor’da eksik var

Rizespor’da eksik var

Ç.Rizespor, yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da başladı Bolu’da devam etti. Bolu kampının finali Beşiktaş ile oynanan ve 1-0 yenilgiyle sonuçlanan maçla yapıldı. Kampların genel değerlendirmesine başlık ararken çok düşündüm. Onlarca kelime değiştirdim. Sanırım bu en güzeli. Nedenine gelince. 18 yıldır Rizespor’u takip eden bir olarak kamp dönemini geride bıraktık. Rizespor her dönemde olduğu gibi çalıştı çalıştı çalıştı. Zaten işleri çalışmak. Kamp dönemleri yalancı bahar gibidir. Ne kadar çalışırsan çalış, istediklerini yapamazsan eksiklerini gideremezsen aldanırsın.  Hazırlık maçları oynarsın, sonuçları ölçü alınmaz. Rizespor 4 yıldır mücadele ettiği 1. lig’de hedeflediği Süper Lige çıkamayarak hayal kırıklığı yaşadı. Her sezona iyi başladı ama devamını getiremedi.

Geride kalan 4 yılda 8 teknik direktör ile 100’un üzerinde futbolcu geldi gitti. Şimdi de yeni sezona yeni bir teknik direktör Engin Korukır ile başladı. Rizespor Süper lig hasretine bu sezon son vermek istiyor ama yaptığı yanlışlardan ders almayıp, başarıyı tekrarlamakta büyük zorluk çekiyor. Beklenen başarının yeniden yakalanmamasının en büyük nedenlerinden biri istikrar. Geride kalan sezonlardan bir türlü ders almayan Rizespor bu sezonu nasıl tamamlayacak bekleyip göreceğiz. Yeşil-mavililer oynanan hazırlık maçlarından hiç birini kazanamadı. Son olarak Beşiktaş’a mağlup oldu. Ancak bazı maçlarda zaman zaman olumlu performans gösterdi.

Rizespor kamplar süresince çok çalıştı. Kampın büyük bölümünde günde çift idman yaptı. Teknik Direktör Engin Korukır takımın fizik ve kondisyonu iyi düzeye çıkartmak için dur durak demeden çalıştırdı. Sezon başında her takım başında bulunan teknik ekibin programı dahilinde çalışır. İyi çalışırsa mükafatını lig’de alır çalışmazsa nal toplar. Yeşil-mavili takımda çalıştı mükafatını nasıl alacağını yada alamayacağını Gaziantep Büyük Şehir maçıyla birlikte görmeye başlayacağız. Teknik ekip antrenmanların yanında yeşil-mavili futbolculara moral ve motivasyon için psikolojik destek de verildi. Bunlar her zaman olan şeyler. Rizespor şuan ki görüntüsüyle henüz hazır değil.

Defansta ve özellikle orta saha ve forvette ciddi eksikleri var. Maçlarda Jallow’dan başka gol atan futbolcu yok. Bu yüzden Bikoko gibi golcü bir oyuncu şart olduğu gibi taşların yerine oturması için zamana ihtiyacı var. Bir kamp dönemi daha sona erdi. Alışıla gelmişin dışında bir farklılık olmadı. Rizepor’un Erzurum ve Bolu kamplarında çok genç oyuncu vardı. Emre, Hasan, Nevzat, Yüksel, Muhammet, Ozan ve diğerleri. Engin Korukır, gençlerle çok ama çok yakından ilgilendi. Bu gençlerde kendilerini gösterme açısından ellerinden geleni yaptı.Bu sezon en az 2 tanesini Rizespor’a kazandıracağını düşünüyorum. Zaten beni de en fazla mutlu eden bu gençler oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi