Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Rizespor'un Hakimiyeti

Rizespor'un Hakimiyeti

2 Mart Rize'nin kurtuluş gününde Çaykur Rizespor üst üste sahasında oynadığı maçların ikincisinde Kartal'ı 3-0 mağlup etme başarısını gösterdi.

Yeşil-Mavililer önemli bir haftada çok önemli bir 3 puanı daha hanesine yazdı.

Ç.Rizespor Kartal önünde maça biraz tutuk başladı ancak oyuna kısa sürede hakim oldu.

Bu hâkimiyette yaptıkları ve yapamadıkları vardı. Ancak topa iyi hâkimiyet sağladı, hücum alanını genişletti. Yeşil-mavililer maçın 12.dakikasından sonra hâkimiyetini artırdı. Sağdan ve soldan üst üste kornerler kullandı. Rakibin yapmış olduğu faullerden firikler kullandı. Taçlar attı. Tüm bunları yaparken hani bu nasıl kaçar dedirtecek gol pozisyonu üretemedi.
Maçın 38. dakikasında birbirlerini iyi tanıyan Sercan-Eren iş birliği golü getirdi. Sercan'ın köşe atışında Eren şık bir kafa golü ile ilk yarının skorunu belirledi.

İlk 45 dakikada kornerlerden serbest atışlardan böyle bir hakimiyetine daha önce rastlamadım.

Rizespor ikinci yarıda da oyuna hakimde ama üretim yapmakta biraz sıkıntı çekerken oyuna Florin Cernat girdi. Romen oyuncu, oyuna dahil olduktan kısa bir süre sonra harika, müthiş, olağan üstü bir frikik golü ile farkı artırdı takımını rahatlattı. Kartal, Rizespor oyuna hakimiyet kurunca, hücum girişimlerini baltalamaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı. Yeşil-mavililer sakin sakin gol aramaya devam etti ve maçın son dakikasında attığı golle farkı 3'e çıkartarak çok net bir galibiyet aldı.

Rizespor, ilk yarıda olduğu gibi Boluspor'dan sonra Kartal'ıda mağlup ederek galibiyet serisi yakaladı. Bu sezon ilk kez sahasında üst üste 3 maç kazandı.

Yeşil-mavililer dün akşam defansta çok dikkatli ve iyi oynadı. Rakibe pozisyon vermedi. Smokov'un komutanlığında orta saha görevini yaptı. Sercan, çok çalıştı. İlk golün asistini yaptı. Eren sahanın en iyi ismiydi. Sol tarafı çok iyi kullandı. Kartal'ın sağ kanadını kırdı. Depetris, dün akşam gol atamadı ama çok çalıştı. Defansına yardıma bile geldi.

Kaptan florin Cernat, kırık eliyle ikinci yarıda oynadı. Sadece futboluyla değil, her yönüyle görevini layıkıyla yapan bir isim.

Evet lig'in 3'de 2'lik bölümü geride kaldı. 10 tane maç var. Yakalanan bu galibiyet serisi devam etmeli. Bu hafta deplasmanda oynanacak olan maçta çok kritik ve önemli. Galibiyet serisi Denizli'de devam etmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Alihan TELATAR Arşivi