Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Rizespor'un Havası Konyaspor'a Sökmedi !

Rizespor'un Havası Konyaspor'a Sökmedi !

Konya zor bir deplasman.

Çaykur Rizespor kendi futbolunu oynadığı zaman zor kolay farketmiyor.

Konyaspor karşısında’da 4.dakikada 1-0 geri düşmesine rağmen oyundan düşmedi.Yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi.Kaleci Serkan nazire yaparcasına başarılı bir oyun çıkardı.(Sezonun ilk maçındada çok başarılı bir oyun çıkartarak takımının 1 puan almasını sağlamıştı.)

Recep Niyaz! 35.dk.da Ali Çamdalı’nın hatalı geri pasını yakalayarak beraberliği yakaladı.İlk yarı sonucu.1-1

Çaykur Rizespor ikinci yarıyada aynı oyun formatı ve disiplini ile başladı.Rizespor takım savunmasını iyi ve dikkatli yapıyor,( takım savunmasını iyi yapması yanında bireysel hatalardan bir türlü kurtulamıyor.)geriden hızlı ve kontro toplarla çıkıp Konyaspor önünde pozisyon bulmaya çalışıyordu.Bunda başarılı da oluyordu.Ancak son pas tercihleri ve son vuruşlarda aynı başarıyı gösteremiyordu.

Sezon başından beri Çaykur Rizesporun en büyük handikapı kolay ve basıt gol yeme alışkanlığı tekrar kendini gösterdi.Sezon başından beri yenilen goller tekrar incelensin.Rakiplere gölge markaj yapılıyor.Rahat şut imkanı sağlanıyor.Bu maçta da benzer pozisyon ve Konyaspor 2-1 öne geçiyor.

Çaykur Rizesporun en başarılı oyuncularından Recep NİYAZ 71.dk.da oyundan alınıyor.O ana kadar Rizesporun ataklarını başlatan ve oyunu rakip alana yıkan en başarılı oyuncu .Gol gerektiğinde golcü oyuna sokmak ne kadar doğru ise gol pozisyonlarını üreten ve hazırlayan oyuncu çıkarmaksa o kadar yanlış.Recep NİYAZ çıkıyorsa onun görevini yapabilecek birisini oyuna almak gerekiyor.

Maç sonrası Hikmet KARAMAN 10 numara oyuncu olmadığı ( transfer edilemediği )için oyunu kaybettiğimizi ifade ediyor.Ne yazıkki buna kesinlikle katılamıyorum.Forma numarası değil futbolu 10 numara olmalı.(Recep NİYAZ’a ne dersin.?)

Konyaspor geçen hafta GS karşısında yakaladığı pozisyonların yarısını bile yakalamadan 2 gol atıyor.Kalesinde daha çok pozisyon yaşamasına rağmen sadece 1 gol yiyor.Sorun burda.

Çaykur RİZESPOR sezon başından beri iyi genelde iyi futbol oynuyor.Sahada iyi mücadele ediyor.Kalesine gelen pozisyonların gol olma oranı en yüksek takım.Bunu bir an önce çözmesi gerekiyor.

Recep Niyaz’dan daha uzun süre yararlanması lazım.Onu sahada daha diri tutmak lazım.İlk 45 dk.sonunda 6.200m ile en çok koşan futbolcu olmuştu.

Hakemler nedense Çaykur Rizespor aleyhine kolay düdük çalıyor.lehine olunca çalamıyor.Leonard Kweukeye 2.yarı ceza alanı içinde yapılan hareket penaltı, hakem es geçti.Geçen haftada 2 penaltı verilmemişti.

Önümüzde önemli bir Kardemir Karabük maçı var.Fazla geriye takılmadan ve kafalar öne düşmeden o maça aynı azim ve disiplinle hazırlanmak gerekiyor.Tabi taraftarın takıma itici bir güç katması gerektiğini unutmadan.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Sabri TOPAL Arşivi