Sabri TOPAL

Sabri TOPAL

Sahada Olmakla, Maçta olmak

Sahada Olmakla, Maçta olmak

Önceki akşam Rize yeni şehir DİDİ Stadyumunda haftanın ilk maçında Çaykur Rizesporla Akhisar Belediyespor karşılaştı.

Stadyum güzel maçtan 15 dk.öncesi şehir merkezinden özel aracımızla maça gidiyoruz.Trafik yok.Aracımızla  stadyumun otoparkına kadar gidebiliyoruz.Maça çok rahat giriyoruz.

Biletler uygun olmasına rağmen maça ilgi az. Bu şehrin bu takıma daha çok ilgi göstermesi ve daha çok destek vermesi gerekiyor.

Maça gelince,

Maç başladı ancak takım bir türlü maça giremedi.Ligin başından beri izlediğimiz Rizespor yok.Çok pas hatası yapıyoruz.Bireysel hata fazla.2 haftadır puan alamayan takımın kazanmak adına üretken olması ve mücadele etmesi gerekiyor.Ancak bir türlü maç havasına giremiyor.

Konuk Akhisar Belediyespor ise tam aksine dersine iyi çalışmış.Mücadele üst seviyede.Tabiri caizse bize top göstermiyorlar.

Çaykur Rizespor Futbol Takımın genelinde bir konsantrasyon eksikliği var.Takım daha önceki mücadelelerin aksine güçsüz gözüküyor.Defansın ortasındaki Viera ve Obaobana bugün kötü bir gününde Hele Obaobana gereksiz bir müdahele ve haklı bir penaltı.Skor 0-1

Bu yenilen golden sonra takımın mücadele tarzını değiştmesi ve ve artırmasını bekliyoruz.Ancak  değişen bir şey yok.Üretkenlik yok.Bol pas hatası var.İlk yarının sonlarına geliyoruz,Çaykur Rizsporun olumlu bir atağı yok.Kweukenin bireysel çabası var.Ancak birilerinin bu çabaya ortak olması ve destek vermesi gerekiyor.

Bu esnada seyirci sadece seyrediyor.Destek yok ufak ufak mırıldanmalar ve homurdanmalar var.Tabi çekirdek çıtlatmak da cabası.

Orta alandan kullanılan serbest vuruşta Akhisar belediyespor Santrafonu 23 numara topu kontrol ediyor Obaobanayı resmen taca çıkartıyor plase güzel bir vuruş.0-2 İlk yarı bu skorla bitiyor.

İkinci yarı takımın derlenip toparlanması ve oyunu çevirmesini bekliyoruz.Ancak sadece bekliyoruz.Değişen bir şey yok.Aynı kadro aynı şekilde 2.yarıya çıkıyor.Sanırım Hikmet hocada bugün maçta değil.En azından kafaca hazır değil.

Böyle durumlarda birilerinin ağırlığını koymasını bekliyoruz.Seyircinin takımı ateşlemesini ve destek vermesini bekliyoruz.Ancak tam tersi.Seyirci takımı desteklemek yerine önce yönetimi ıslıklamaya ve istifa söylemlerine başladı.

Oyuncu değişiklikleri sonrası Akhisar Belediyespor iyice geri yaslanmaya başladı.Atabileceğimiz bir gol Çaykur Rizesporun maça ortak olmasını sağlayabilir.Ancak Deniz KADAH bugün ayağına ve kafasına gelen fırsatları comertçe harcıyor.

Neticede kendi sahamızda Akhisar Belediyespora 2-0 mağlup oluyoruz.İlk 6 haftada kimsenin bileğini bükemediği Çaykur Rizespor son 3 maçta puan alamıyor.

Ayaklar yere basmıyor.Takım fazla havalarda.Tekrar eski havamızı yakalamalıyız. Bu konuda taraftar üzerine düşeni yapmalı desteğini esirgememeli.

Önümüzde kupa maçı ve Kayserispor maçı var.Bu arada toparlanmak lazım.Yoksa geçen yıllarda yaşadığımız sıkıntıları fazlasıyla yaşayabiliriz.

Bir önemli not,Seyirciye!

Taraftarlık iyi günde ve kötü günde olur,olmalıdırda,Nedense bizler Çaykur Rizespor Taraftarı olarak kötü günde takımımızın yanında olamıyoruz.Olmuyoruz.

Başarı beklentisi ve isteğimiz varsa takımımıza desteğimizi esirgemeyelim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Sabri TOPAL Arşivi