Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

SALARHA TÜNELİ’NİN ÖNEMİ!

SALARHA TÜNELİ’NİN ÖNEMİ!

İller için bazı yatırımlar vardır ki, olmazsa olmazdır. Salarha tüneli de bunlardan biridir.

Rize küçük bir sahada dolanıp duruyor. Genişleyecek yeri pek yok. Adeta büyük bir balığın küçük bir gölde çırpınması gibi bir şey…

SALARHA TÜNELİ NEDİR?

Rize’nin dağ tarafından delinip Salarha deresine bağlanmasıdır. Ve uzunluğu iki km. filan olacak bir tünel. Belki de iki km. bile değil…

Yapıldığı zaman ne olmuş olacak!

Salarha dere boyu şehre bağlanmış olup oralarda modern siteler, konaklama yerleri, sosyal alanlar, modern alış veriş merkezleri kurulacak. Ve Rize, adeta nefes almakta zorlanan bir kişinin nefes almaya başlaması gibi rahatlayacaktır.

Bildiğim kadarıyla Güney Çevre Yolu ile bu tüneli birbirine bağlayacaklar. Fakat gecikmiş adalet, adalet olmadığı gibi gecikmiş yatırımında biraz tadı kaçıyor.

Onun için bir an önce bu yatırımı gerçekleştirip Rize’yi nefes aldıralım!

Çok uzun bir tünel değil ki, Güney Çevre Yolunu bekleyelim. Bir an önce başlanmalı! Vereceği hizmet açısından düşünüyorum da çok çok önemli.

Yapılacak olan tünelin şeklini şemalını tam bilmemekle beraber şöyle olursa çok verimli olur düşüncesindeyim. Tüneli biraz geniş açıp sağlı sollu dükkânlar yapmak güzel olur.

Neden? Çünkü vatandaş icabında köyünden çarşıya tüneli kullanıp yaya gelecektir. Yani adeta kapalı bir alış veriş merkezi gibi hizmet görebilecektir. Yağışı bol bir ilimiz olduğu için bunu da önemli görüyorum.

Değerli yetkililer! Bu çağda en önemli ve en değerli şey “ZAMAN” dır. “Zaman” ı iyi kullanalım. O da muhakkak olur veya zamanla o da olur düşüncesiyle işi gevşek tutmayalım, sıkı tutalım!

Bu tünel Rize için lüks olmadığı gibi çok acil ve olmazsa olmazdır.

Yoksa Rize gerçekten tıkandı. Açılacak sahası yok. Bunu böyle görelim.

Bu tünel Rize’ye yapılan bir iltimas değil gecikmiş bir yatırımdır. Şöyle bir soru sorayım: Rize de kurulabilecek 5-10 binalık bir site yeri var mı? Yok kardeşim yok! Fakat o tünel bu imkânı Rize’ye sağlayacak.

Artık iş buna dönüyor. Yoksa gelişemezsin, memuru Rize’de tutamazsın, gelişemezsin. Gelen misafirleri konaklatamazsın! Bunları hep yaşıyoruz.

Başta milletvekillerimiz, STK’larımız ve bürokratlarımız olmak üzere bu işi ciddi bir şekilde masaya yatırmalarını bekliyoruz ve istiyoruz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi