Mehmet Emin TOPRAK

Mehmet Emin TOPRAK

SALARHA TÜNELİNİN ÖNEMİNİ ANLAMAK!

SALARHA TÜNELİNİN ÖNEMİNİ ANLAMAK!

Rize’nin merkezi açısından Ovit Tüneli Salarha Tüneli’nden daha önemli değil! Hatta diyebilirim ki, Salarha Tüneli şehir merkezi için Ovit Tünelinden çok daha önem arz etmektedir.
Bu görüşüm, Ovit Tüneli’nin önemini azaltmadığı gibi Salarha Tüneli’nin gerekliliğini arttırır.
Neden diyeceksiniz?
Bir kere Ovit Tüneli’nin Rize merkezle çok alakası yok! Tüm sahil şeridini ilgilendiren yönü var. Çünkü sahil boyunu en sağlıklı bir şekilde iç kesimlere bağlayan en önemli geçittir. Giresun ve Ordu taraflarını pek bilmiyoruz fakat Trabzon, Rize ve Artvin şeridini İç Anadolu’ya bağlayan en kestirme, en emniyetli ve en güvenli geçittir Ovit!
Onun için Ovit Tüneli’nin Rize merkezle direk ilgilisi pek yok, tüm Doğu Karadeniz’e hizmet verecek en önemli geçittir.
Yani Ovit Tüneli’nin yapımına geç kalınmakla birlikte, Salarha Tüneli’ne çok geç kalınmıştır. Nedenleri çok açık!
Rize Merkez, dağ ile sahil yolu arasında sıkışmış bir vaziyet arz etmektedir. Birkaç apartmanlık ve güvenlikli bir site yapayım diyen birisi yer bulamaz. Kentsel dönüşümden başka da alternatif yok!
Salarha Tüneli yapılınca Rize hem nefes alacak, çünkü hava kirliliği ciddi boyutlarda, hem de bir buçuk kilometrelik bir bağlantı ile Rize Merkez Salarha deresi boyunca uzanacak. Bunun yanında daire ve kira fiyatları normal seviyeye inecek, şehir büyüyüp rahatlayacaktır.
Bütün bunlara ilaveten Rize trafiğine çok önemli katkı sağlayacaktır. Çünkü Salarha arabaları ki en az 60-70 köy demektir, Menderes bulvarını kullanmadan o tünelden işleyecektir. Hatta Güneysu’nun arabalarının bile birçoğu bu tüneli kullanacaklardır. Daha benim düşünemediğim Rize’ye çok önemli faydaları olacaktır.
Bu kadar önem arz eden bu kısa tünele hemen niçin başlamazlar anlamak zor! Her geçen gün kayıp zamandır. Ve gittikçe problemler büyümektedir.
Yetkililerden Rize kamuoyu olarak ricamız, Salarha Tüneli’nin önemini ciddi bir şekilde masaya yatırıp gerekli tedbirleri hemen almalarıdır. Bekletilmeye tahammülü yoktur.
Rize’deki etkili kurumlar, Belediye’den sivil toplum kuruluşlarına, bürokrasiden siyasi partilere kadar, kendi ellerindeki gücü ve yetkileri sonuna kadar kullanmalıdırlar. Bu konu kime anlatılırsa anlatılsın akl-i selim olan herkes buna sahip çıkacaktır.
Saygılar sunuyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum
Mehmet Emin TOPRAK Arşivi