Alihan TELATAR

Alihan TELATAR

Şampiyon Yap Bizi

Şampiyon Yap Bizi

Çaykur Rizespor tarihinde ilk kez süper lig'de 5 yıl üst üste mücadele ettikten sonra 2007-2008 sezonun da küme düştü.

Yeşil-mavililer bu sezon ile birlikte 5 yıldır mücadele ettiği 1. lig'de hep favori takım olmasına rağmen süper lige çıkma başarısını gösteremedi. 1. lig macerasının ilk yılını 9.sırada tamamladı. 2.yılında son maçını kazanarak lig'de tutunabildi. 3. sezonun da son maçını kazanarak Play-Off'a kaldı ancak ilk maçta elendi.

Rizespor, süper lige çıkmaya en fazla geçen sezon yaklaştı. Lig'in son maçında sahasında Akhisar’ı mağlup olarak süper lig'in eşeğinden döndü. Play-Off'ta ise Adanaspor'a elendi. Son 4 yılda olduğu gibi bu sezona da yine favori olarak giren yeşil-mavililer iyi başlamasına rağmen yine sendrom yaşayıp düşüşe geçti. Bucaspor galibiyeti ise hayata dönüş öpücüğü oldu.

Rizespor'un 1. lig macerasında ünlü ünsüz birçok teknik direktör geldi gitti. İlk Gelen Metin Diyadin oldu. Ardından Suat Kaya ve Raşit Çetiner. 2009-2010 sezonun da ise öz evlatlar Oktay Çevik, Hasan Vezir'den sonra Mehmet Şansal ve ardından en uzun süreli çalışan Ümit Kayıhan.

Başarısızlığın faturasının her zaman Teknik Direktörlere kesildiği Rizespor'da yine büyük umutlarla göreve getirilen Hüseyin Kalpar, Giray Bulak ve son olarak Engin Korukır'da hayal kırıklığı yaşatan isimler oldu.

Bu süreç içinde geçiş dönemlerinde önemli galibiyetler alan Mehmet Ali Karaca.
Geride kalan 4.5 yılda bu isimler geldi ve gitti.

Şimdi Mustafa Denizli geliyor.

Rizespor 59 yıllık tarihinin en önemli transferini bugün atılması beklenen imzalarla Denizli ile yapacak. Mustafa Denizli'nin Rizespor'un başına geçmesi sadece Rize'ye, sadece birinci lig'e değil, Türk futboluna çağ atlatacak. Spor kamuoyunun futbola bakış açısını değiştirecek.Lig'in marka değeri artacak. Hepsinden önemlisi de 5 yıldır özlemini duyduğumuz hasretini çektiğimiz süper lige çıkma umudumuz çok fazla. Denizli'nin Rizespor'un başına gelecek olması Rize'ye ayrı bir hava ve heyecan verdi. Bazı kavramların değişmeye başladığının müjdecisi oldu.  İş elbette Denizli'nin gelmesiyle bitmiyor. Hocamız geldikten sonra da Rize şehri tribünleri doldurarak aynı havayı ve heyecanı vermek zorunda.

Dün İstanbul'da yaşayan ve Mustafa Denizli ile görüşen yakın bir dostumla konuştum. Mustafa Denizli kendisine şunları söyledi. Ben Rizespor'a para için gitmiyorum. Rize ile özel bir bağım var. Kıramayacağım insanlar var. 6 aylığına da gitmiyorum. Tahmin edemeyeceğiniz durumlardan dolayı gidiyorum. Rizespor'u şampiyon yapmak için gidiyorum. Fazla transfere de gerek yok. Sadece eksik olanları alacağız. Rizespor'un potansiyeli var ve süper lige çıkmayı hak ediyor. Bu sözlerin üstüne fazla söz söylemeye gerek yok.

Mustafa Denizli şampiyon yap bizi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum
Alihan TELATAR Arşivi